Bladerdeeg hapjes met pesto

Ik vind het leuk om te weten welk recept favoriet is bij mensen en waarom. Julia wilde haar favoriete recept graag delen. Ze blogt zelf op Gezinsleven.com over onder andere het geloof, DIY en recepten. Daar deelde ze een hele tijd terug dit recept voor bladerdeegĀ hapjes met pesto en dat is tevens haar favoriete recept tot nu toe.

Julia: “Dit is mijn favoriete recept omdat ik gek ben op pesto. Je mag mij er echt wakker voor maken ’s nachts šŸ˜‰
Daarbij is het makkelijk en ruikt je hele huis lekker na het bakken met bladerdeeg.
Een ideaal hapje als ik iets lekkers op tafel wil zetten zonder er een uur voor in de keuken te hoeven staan!”

De bereiding

Voordat je begint dien je eerst de oven voor te verwarmen op 200 graden.

Wat heb je nodig?

  • Pesto
  • Bladerdeeg

Je kunt uiteraard zelf aan de slag gaan om bladerdeeg te maken, maar wil je er liever niet zoveel tijd aan besteden dan kun je in de supermarkt ook koelverse bladerdeeg of pakjes bladerdeeg in het vriesvak vinden. Deze kun je per stuk uit het pakje halen ( zoveel als je nodig hebt ) en ze hebben niet zo heel lang nodig om te ontdooien.

Vervolgens smeer je de ontdooide plakjes in met een flinke lepel pesto. Je rolt de plakjes op en je snijdt er kleineĀ stukjes van ongeveer 1 cmĀ van. Deze leg je op een ingevet bakblik ( of je gebruikt bakpapier ) en dit zet je in de voorverwarmde oven.

Als variatietip zegt Julia het volgende: “Geen pesto in huis? Met tapenade is dit hapje ook heel lekker. Wel moet je de tapenade dan goed fijn malen.” Het recept voor Julia`s tapenade vind je hier terug.

Ik wil Julia bedanken voor het delen van haar favoriete recept. Lijkt het je ook leuk om jouw favoriete recept te delen? Neem dan contact met me op.

 

 

 

2 antwoorden op “Bladerdeeg hapjes met pesto”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.