Hartige ham-kaas stengels

Een tijdje terug schreef ik al dat het ideaal is om altijd een pakje bladerdeeg in je vriezer te hebben liggen. Voor nog geen 80 cent koop je deze bij de Albert Heijn en heb je 10 plakjes deeg die in een kwartiertje ontdooid zijn. Je kunt er dan de lekkerste dingen mee maken, zoals deze hartige ham-kaas stengels.

ham-kaas-stengels1

Wat heb je nodig?

  • Een pakje bladerdeeg (  Diepvries bij de Albert Heijn )
  • Een pakje Bauern Schinken ( gedroogde ham )
  • Geraspte kaas
  • Variatietip: potje pesto

Hoe maak je het?

De bladerdeeg laat je ontdooien op je aanrechtblad. Dit duurt een kwartiertje ongeveer. Eenmaal ontdooid snij je de plakjes bladerdeeg in 4 lange repen. ( Mocht je voor de variatietip met pesto gaan, dan eerst insmeren met pesto voordat je ze in vieren snijdt )

ham-kaas-stengels2

De plakjes ham snij je in de lengte doormidden, zodat je twee repen krijgt. Op deze manier is 1 reepje ham voldoende voor 1 reepje bladerdeeg. Bestrooi de bladerdeeg met geraspte kaas en leg hier de reepjes ham op.

Nadat je alles belegd heb, draai je een soort wokkel van de strengetjes. Dit doe je door de uiteinden een draai te geven. Deze kun je dan op een ingevette bakplaat ( of bakplaat met bakpapier ) leggen tot je ze allemaal klaar hebt.

Ik heb de oven voorverwarmd op 200 graden en de stengels een minuutje of 8 gebakken. Het is afhankelijk van je oven, dus hou het even in de gaten. Als de bladerdeeg mooi goudbruin kleurt is het hapje in principe klaar.

Dit hapje is lekker om lauwwarm te eten, maar is ook prima geschikt om koud te eten. Je kunt bijvoorbeeld s`middags je hapjes al klaar maken om ze s`avonds op tafel te zetten. Wil je ook een zoet bladerdeeghapje serveren, dan zijn deze appelhapjes erg lekker en ook in een handomdraai klaar.

Welke bladerdeeg hapjes maak jij wel eens?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *