Appelhapjes maken

Eigenlijk is een pakje bladerdeeg een echte must in elke vriezer. Mocht je zin krijgen in iets zoets of hartigs ( of mocht er onverwacht visite binnen komen vallen ) dan heb je in een handomdraai iets lekkers op tafel gezet. Samen met dochterlief besloot ik iets lekkers te gaan maken. Met zo`n jongedame van 6 is appelhapjes maken een leuk en vlot bakmomentje.

Wat heb je nodig?

Onderstaande ingrediënten zijn voor 24 appelhapjes.

  • Een cupcakevorm ( liefst de mini cupcakes )
  • Bakspray
  • Bladerdeeg ( 6 plakjes, elk plakje in 4 gesneden )
  • Appels ( 3 flinke appels )
  • Suiker ( naar smaak )
  • Kaneel ( naar smaak )

Hoe maak je het?

De appels schillen en het klokhuis verwijderen. Vervolgens snij je alles in kleine stukjes. Meng hier kaneel en suiker doorheen. Even zelf proeven wat je lekker vindt, de ene heeft een iets zoetere smaak dan de ander. Weer een ander heeft er liever iets meer kaneel in.

appelhapjes1

Als het bladerdeeg ontdooid is, kun je elk plakje in 4 stukken snijden. Deze zijn groot genoeg om dan 1 appelhapje mee te maken. De bakvorm spray je in met de bakspray en in elk vakje druk je voorzichtig een vierkantje zodat zich een bakje vormt.

In elk bakje schep je een lepeltje van de appelmix. Vervolgens zet je de bakvorm ongeveer 10 minuutjes in de voorverwarmde oven ( 200 graden ) Hou het wel even in de gaten. De ene oven gaat iets sneller dan de andere. De appelhapjes zijn klaar als het bladerdeeg mooi goudbruin gekleurd is.

Haal de bakjes direct uit de bakvorm en laat ze afkoelen op een rooster. Opletten, want de appel is erg heet als je deze direct wil eten. Lauwwarm zijn ze heerlijk, maar ook koud zijn ze erg lekker. Hier waren ze in elk geval binnen no-time op. In onderstaande video zie je onder andere hoe de hapjes gemaakt worden.

Smakelijk eten!

Maak jij wel eens bladerdeeghapjes? Zoja, wat doe jij er dan voor ingrediënten in?

https://www.youtube.com/watch?v=KlyS5uHntzw&feature=youtu.be

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *