Falafel hapjes

Nu Damiën en ik een tikkeltje op de vegetarische tour zijn hebben we besloten ook vleesvervangers te proberen. Per toeval kwam ik op het idee om falafel hapjes te maken. Falafel balletjes hadden we namelijk een tijd geleden in ons Too Good To Go pakket zitten en omdat ik niet echt wist wat ik er mee moest heb ik ze in de vriezer gelegd. Ging prima. Om ze te ontdooien heb ik ze een avondje van tevoren in de koelkast gelegd en zo kon ik er de dag erna mee koken.

Falafel wrap

Omdat ik niet zo goed wist wat ik er mee moest doen besloot ik een vriendin te appen. Ze is veganistisch dus ik dacht dat ze vast en zeker wel een lekker recept voor me had. Ze vertelde me dat we een wrap konden maken. Ik besloot dit te doen.

Ik kocht dus wraps, tacosaus en had in de vriezer nog een zakje roerbakgroenten liggen. De falafel balletjes en roerbakgroenten heb ik in de pan gebakken. De wraps heb ik ingesmeerd met de tacosaus. Vervolgens heb ik de falafel-groentenmix op de wrap gedaan en dit op tafel gezet.

De conclusie was duidelijk: niemand in het gezin vond dit lekker. Opmerkelijk was wel hoe beleefd ze bleven naar mij: “Het is niet dat het heel smerig was, maar voor mij hoef je het niet extra te maken.” Na een beetje doorvragen kwam er dus uit dat ze dit echt niet lekker vonden.

Falafel hapjes recept

Ik zat dus wel met die falafel-groentenprut te kijken. Weggooien vond ik ook alweer zoiets. Ik bedoel: we proberen voedselverspilling tegen te gaan door de Too Good To Go pakketten te kopen en dan zou ik thuis eten gaan weggooien. Zit ook niet echt in mijn aard dus ik wilde er echt iets anders mee verzinnen.

Ik besloot falafel hapjes te maken door bladerdeeg te vullen. Heel eenvoudig:

  • een plakje bladerdeeg insmeren met de tacosaus
  • hier wat van die falafel-groentenmix op verdelen
  • een beetje geraspte kaas eroverheen
  • en dan dichtvouwen zoals een saucijzenbroodje

Deze falafel hapjes vielen wel in de smaak. Ik maakte 3 van deze broodjes en toen was mijn falafel-groentenmix op. De kinderen vonden het erg lekker, Damiën at er zelfs 2 op. Als ik dus weer eens falafel balletjes in mijn Too Good To Go pakket heb dan weet ik wat ik er mee kan doen.

Mocht je zelf nog recepten weten dan lees ik dat graag in de reacties!

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *