Wraps

Iedereen kent het wel  “Dat lust ik niet.”  en  “Dat wil ik niet”. Wat zou het fijn zijn om eens zonder gezeur aan tafel te kunnen gaan zitten. Na een etentje in een heerlijk restaurant kreeg ik een geweldig idee voor thuis. We gaan wraps eten. Alles op tafel en iedereen kan zelf zijn wrap beleggen met datgene wat hij of zij lust. Bye bye gezeur. Welkom ontspannen sfeer aan tafel.

Wraps recept

Als wij wraps eten komen alle ingrediënten op tafel te staan. Zo houden de kinderen zelf de controle over wat ze eten. De regie hebben ze in eigen handen waardoor ze vrijwillig zelf diverse soorten groenten en vlees nemen. Het ideale is dat er geen recept voor nodig is. Gewoon op tafel zetten wat jullie en de kinderen lekker vinden. Zelf gebruik ik de volgende ingrediënten:

  • 300 gram kipfilet
  • 200 gram spekjes
  • Zakje geraspte kaas
  • Geraspte worteltjes
  • Komkommer
  • Rucola salade
  • Duyvis dipsaus
  • Creme Fraiche
  • Mais
  • Woksausje
  • Wraps

Lees ook: karnemelkbroodjes maken
Lees ook: Loempia maken

Wraps

Bereiding

De kaas, worteltjes en de rucola salade hoeven maar op tafel gezet te worden. Vervolgens braad je de kip en doe je een beetje woksaus erbij. De spekjes braad je ook in de pan zoals jij ze wil: lekker knapperig of juist zacht. Persoonlijk vind ik spekjes erbij niet zo geweldig maar de kinderen vinden het heerlijk.

De dipsaus kan door de creme fraiche gemengd worden. Dit is dan de saus voor op de wraps. De mais kun je nog even opwarmen en klaar. De verwarmtijd van de wraps varieert. Op de verpakking staat de tijd vermeld. Meestal gaat het om een aantal seconden. Zelf kies ik altijd kleine wraps (gordondita), die zijn eigenlijk overal wel verkrijgbaar. Dat is eigenlijk puur voor de kinderen. Het is makkelijker vast te houden. Ook hebben ze niet meteen veel eten op hun bordje. Niets is zo fijn als kunnen zeggen dat je 3 wraps ophebt.

Bij ons in huis is dit iedere keer weer een geslaagde maaltijd. Bovendien zitten er voldoende groenten bij die de kinderen op deze manier toch binnen krijgen.

Ik ben benieuwd: Wat vinden jullie van dit recept?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.