Loempia maken

Op het moment dat je besluit toch eindelijk eens de vriezer te ontdooien kom je producten tegen waarvan je was vergeten dat je ze ook nog had. Nu is onze vriezer echt toe aan een ontdooi sessie. De afgelopen 3 weken stonden in het teken van het legen van de vriezer. Soms best een domper als je eigenlijk iets anders wil eten. Maar dan zie je pas hoeveel voedsel je in huis hebt en hoelang je ermee vooruit kunt. Er was slechts een product wat ik zolang mogelijk heb laten liggen, en dat was het filodeeg.

Wat heb je nodig?

Onze dame en jongeman houden wel van een loempia op zijn tijd. Aangezien we 3 pakken filodeeg (ieder 16 vellen) hebben liggen is het tijd om aan de loempia’s te gaan. Dit filodeeg heb ik gekocht bij de Plus, maar je kunt het ook in een toko kopen.

Loempia's (2)

Na een korte rit naar de winkel zijn we er helemaal klaar voor. Het is makkelijk om te maken en je hoeft er geen wiskunde voor geleerd te hebben. Toch ben je er wel even mee bezig. Begin maar eens met het rollen van 48 loempia’s.

De ingrediënten kun je zelf kiezen. Met vlees of toch liever vegetarisch? Je kunt een zakje soepgroenten of juist wokgroenten nemen of ervoor kiezen om alles zelf te snijden. Het is jouw feestje, alles is mogelijk. Zelf houden we wel van vlees dus natuurlijk komt er hier kip in. Vergeet niet dat je de groenten en de kip even kookt. De groenten blijven anders te hard, en gebraden kip in een loempia is gewoon niet lekker.

Lees ook: Zo maak je lekkere wraps

Loempia's (3)

Loempia in oven

Aangezien de kinderen ook graag loempia’s willen, hebben we alleen kruiden gebruikt en geen pittige ingrediënten of chilisaus. Deze kunnen achteraf ook nog toegevoegd worden. Op dit moment ligt er een berg loempia’s te wachten. Dan wordt het toch echt een Oosters weekje. Ook kun je ervoor kiezen om ze in te vriezen. Apart verpakt, dan plakken ze niet aan elkaar vast, of even los naast elkaar leggen en nadat ze bevroren zijn per 4 verpakken.

Voordat je denkt dat het mega ongezond is: wij frituren ze niet maar leggen ze 15 minuten in een voorverwarmde oven. Uit de frituur hebben ze misschien net iets meer smaak dan uit de oven. Toch is de gezondheid wel een belangrijk iets. De kans bestaat namelijk dat we de komende week enkele keren loempia’s als bijgerecht hebben. Dan is frituren helemaal een no-go.

Heb jij wel eens zelf loempia`s gemaakt of heb je tips voor een lekkere vulling?

Loempia's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *