High tea hapjes

Onlangs vroeg ik in 1 van mijn YouTube video`s of mensen nog suggesties hadden voor een nieuw kookavontuur. Er kwamen een aantal leuke ideetjes binnen en daar ben ik natuurlijk mee aan de slag gegaan. 1 van die ideeën was om een aantal lekkere High tea hapjes te maken. So we did. Ik vertel je wat we maakten.

Inhoudsopgave

Bladerdeeg hapjes

Bladerdeeg hapjes zijn zo ontzettend makkelijk en snel te maken. Vaak heb ik een pak bladerdeeg in de vriezer liggen en maak ik even snel wat lekkers als we daar zin in hebben. Zo maakte ik eerder al ham-kaas broodjes en falafel broodjes. Ook rond speciale dagen is bladerdeeg niet uit mijn keuken weg te denken. Zo maakte ik met Halloween een mummie pizza en met kerst een kerstboom van bladerdeeg.

Nu ging ik dus ook weer aan de slag met wat lekkere gerechtjes. Deze keer maakte ik 3 hapjes in een muffin bakblik. Ik had een bakblik voor 24 mini-muffins. Een plakje bladerdeeg deelde ik in vieren. Elk deel drukte ik in de ingevette bakvorm en daarna vulde ik ze met:

– Tomaat, mozzarella en pesto
– Uitgebakken spekblokjes, een stukje geitenkaas en stroop
– Uitgebakken spekblokjes en ui. Hier goot ik een beetje geklopt ei en wat geraspte kaas overheen zodat je een soort mini-quiche krijgt.

Dit alles gaat een minuut of 10 a 15 de oven in op zo`n 180 graden. Afhankelijk van je oven kan het iets korter of langer zijn. De hapjes zijn klaar als het bladerdeeg goudbruin van kleur is en het ei gestold is. Dit test je door er met een satéprikker in te prikken.

High tea hapjes: Pizzarolletjes

Verder maakte ik van bladerdeeg nog pizzarolletjes. Dit is ook erg eenvoudig. Je neemt een plak bladerdeeg en smeert deze in met tomatenpuree. Hier leg je een plakje ham en een plakje kaas op. Je rolt het op en deelt het in 2 stukken. Ook dit moet ongeveer een kwartiertje de oven in op 180 graden. Wederom: het is afhankelijk van je oven, het bladerdeeg moet goudbruin van kleur zijn.

Sandwiches maken

Verder maakte ik nog sandwiches. De bedoeling was 3 verschillende, maar uiteindelijk werden het er 2. Ik maakte:

Een sandwich met eiersalade

De eiersalade maakte ik zelf. Ik nam een aantal hardgekookte eieren en prakte deze met wat mayonaise en zout. Je zou nog wat kerriepoeder kunnen toevoegen, mocht je dit lekker vinden. Vervolgens verdeelde ik de eiersalade over het brood en garneerde ik met wat (rucola) sla en alfalfa.

Een sandwich met kip

Ook maakte ik een lekkere sandwich met kip. Ik had nog kipschnitzels in mijn vriezer liggen uit een eerder Too Good To Go pakket. Deze bakte ik een dag eerder in de pan.
Het brood smeerde ik in met knoflooksaus. Hier deed ik wat (rucola) sla en alfalfa op. De kip sneed ik in plakjes en legde ik ook op de boterham.

Rosbief hapjes

Ik bakte een stokbrood af en sneed deze in plakjes. Vervolgens smeerde ik elk plakje in met pesto. Hier heb ik een stukje rosbief op gelegd en ik garneerde af met wat Parmezaanse kaas. Zo lekker! (Ook op een simpel toastje trouwens.)

Garnalen salade

Eigenlijk wilde ik deze garnalen ook gebruiken voor sandwiches, maar ik kwam nog leuke glaasjes tegen in mijn kelder. Ik deed wat cocktailsaus bij mijn garnalen en verdeelde het geheel over 6 glaasjes. Ik garneerde af met wat alfalfa en een stukje stokbrood.

High tea hapjes

Fruit taartjes

Eigenlijk wilde ik ook nog kleine appelgebakjes maken maar ik kwam een beetje in tijdsnood. Plannen is niet echt mijn sterkste kant. 😉 Ik liet die appelgebakjes dus maar even voor wat ze waren en besloot alleen de fruit taartjes op tafel te zetten. Die waren op zich al vrij groot, dus zoetigheid genoeg.

In de winkel kocht ik kant en klare taartbodems. Ze waren €0,99 voor 8 stuks. Ook kocht ik poedermix voor banketbakkersroom. Beetje water erbij, kloppen met de mixer en klaar. Dit schepte ik op de koekbodems om er vervolgens partjes fruit over te verdelen.

Op zoek naar nog meer inspiratie? Check dan het artikel van Judith met vele lekkere hapjes en snacks.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *