Ham kaas broodjes

We lunchen graag lekker. Geen eenvoudige boterham met hagelslag of kaas, nee, ik sta eigenlijk altijd wel in de keuken om voor een iets uitgebreidere lunch te zorgen. Een uitsmijter, een tosti, een grote pan soep met vers stokbrood en kruidenboter of harde broodjes met filet american. Vorige week besloot ik de keuken in te gaan en eens te proberen of ik ham kaas broodjes kon maken.

Ham kaas broodjes van bladerdeeg

Het recept is volgens mij het meest simpele recept wat er is.

  • Een pak bladerdeeg (10 plakjes)
  • Een pakje hamblokjes
  • Geraspte kaas
  • Creme fraiche
  • 1 ei, los geklopt
  • zout/peper
  • Een bakplaat (Meer informatie over bakplaten vind je hier)

De bladerdeeg heb ik laten ontdooien. In een kom heb ik de creme fraiche gemengd met zout en peper, de hamblokjes en een derde van het zakje geraspte kaas. Een beetje naar eigen inzicht want ben je gek op kaas dan kun je natuurlijk altijd meer toevoegen. Ik heb alles goed door elkaar geroerd met een lepel.

De plakjes bladerdeeg heb ik voor de helft belegd/gevuld. Zo kon ik de bovenste helft over de onderste helft vouwen. Met een vork heb ik de randen goed aangedrukt. Met het losgeklopte ei heb ik de bovenkant in gesmeerd. Ik kon precies 10 plakjes bladerdeeg vullen.

Lees ook: Bladerdeeghapjes met pesto

ham kaas broodjes

Ham kaas broodje in oven

Vervolgens heb ik het in de oven gedaan. Ik heb de baktijd aangehouden van wat er op de verpakking van de bladerdeeg stond.

Hoewel Damiën niet zo van de ham-kaas hapjes is, vond hij deze ham kaas broodjes erg lekker. Ik heb er 1 gehad, Dave en Damiën hebben er samen 8 opgegeten. We hadden er dus 1 over die Damiën op een later moment heeft opgegeten.

De broodjes waren lekker knapperig. Ik zou er een volgende keer misschien toch iets meer kaas in doen. Ze waren zeker voor herhaling vatbaar en waren goed in de smaak gevallen. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Ik denk dat de ingrediënten me alles bij elkaar €5 hebben gekost. Daar koop je in de winkel geen 10 ham kaas broodjes voor.

Wat eten jullie meestal bij de lunch?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *