Appelgebakjes

Vaak denken ouders dat kinderen al een behoorlijke leeftijd moeten hebben om mee te helpen in de keuken. Toch zijn er genoeg recepten die geschikt zijn voor de jongere kinderen. Denk dan vooral in de richting van gebak. Echt met vuur bezig zijn is natuurlijk pas voor de grotere kinderen. Deze appelgebakjes kun je prima maken met behulp van jouw kleine keukenprins of keukenprinses.

Inhoudsopgave

Wat heb je nodig?

  • Bladerdeeg
  • Abrikozenjam
  • Appel
  • Kaneel


Hoe maak je appelgebakjes?

Ik vind het gemakkelijk om plakjes bladerdeeg in de vriezer te hebben liggen. Bij de meeste supermarkten kun je pakjes bladerdeeg in het vriesvak vinden dus zo heb je altijd iets in huis om snel iets lekkers te maken. De plakjes hebben een minuut of 10 nodig om te ontdooien. In de tussentijd kun je de appel schillen en in stukjes snijden.

Bestrooi de stukjes appel met wat kaneel en roer het goed door elkaar. Het bladerdeeg kun je door je zoon of dochter laten besmeren met wat abrikozenjam. Een dun laagje is prima. Vervolgens kun je hem/haar de appelstukjes laten verdelen over het bladerdeeg.

appelgebakjes

Deze appelgebakjes gaan ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Even goed in de gaten houden, de ene oven gaat net iets harder dan de andere. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het bladerdeeg goudbruin gekleurd is.

Koken met kinderen

Kinderen eten vaak beter als ze zien hoe iets gemaakt is of als het leuk gepresenteerd is. Zo kon je eerder op onze site al een beschrijving terug vinden over de chocoladekommetjes met fruit. Ook een trifle is snel en eenvoudig te maken met kinderen. Arretjescake is ideaal om straks de chocolade die je over hebt van de decembermaand op een creatieve manier te gebruiken. En nu het bijna pakjesavond is, is het misschien leuk om met de kinderen nog eens taai taai poppen te maken.

Wat vind jij leuk om met de kinderen te maken?

appelgebak

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *