Sinterklaastoetje

Een Sinterklaastoetje kan natuurlijk niet ontbreken in deze speciale Sinterklaasperiode. Geregeld eten de kinderen een toetje na het eten en soms maak ik die dus zelf. Daarom besloot ik iets ‘Sinterklazerigs’ te bedenken en was ik natuurlijk nieuwsgierig naar de reacties van de kinderen.

Inhoudsopgave

Wat heb je nodig?

  • Pepernoten
  • Witte chocolademousse
  • Donkere chocolademousse
  • Mandarijntjes
  • Slagroom
  • Sprinkles
  • Glaasjes

Hoe maak je het?

Pepernoten, chocolade en mandarijnen zijn onlosmakelijk met Sinterklaas verbonden. Dat waren dan ook de basis ingrediënten voor mijn Sinterklaastoetje deze week. Ik heb bewust gekozen voor glaasjes in plaats van bakjes omdat het zo leuk uitziet als het doorzichtig is.

De pepernoten doe je in een plastic zakje. Dit zorgt ervoor dat je op een eenvoudige manier de pepernoten kunt stukmaken zonder dat je door je hele keuken kruimels hebt liggen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen de pepernoten niet stuk te maken en ze heel in het glas te doen.

De pepernoten doe ik op de bodem van het glas. Omdat deze donker van kleur zijn, besloot ik te beginnen met de witte chocolademousse. Hier bovenop schep je wat donkere chocolademousse. Strijk dit een beetje egaal. Indien je slagroom lust, kun je hier een toef slagroom opspuiten. Daar bovenop leg je een paar partjes mandarijn en met de sprinkles garneer je het hele gebeuren.

Lees ook: pruimen crumble maken

Wat vonden de kinderen ervan?

De kinderen vonden het leuk om mee te helpen en het erg leuk uitzien. Bovendien zijn ze niet vies van pepernoten, chocolademousse en een mandarijntje. Een combinatie hiervan was dus een succes hier in huis.

Natuurlijk kun je hier prima mee variëren. Je zou bijvoorbeeld je eigen mousse kunnen maken of banketbakkersroom met enkele koekkruiden kunnen mengen. Ook kun je in plaats van mandarijn een chocolade muntje of sinterklaasje gebruiken.

Maak jij ook altijd iets lekkers in de Sinterklaasperiode met pepernoten, chocolade of mandarijntjes? Ik lees het graag in de reacties hier beneden.

Op zoek naar nog een lekker Sinterklaasdessert? Probeer dan de theamisu (alcoholvrije variant van tiramisu) eens van Mirjam.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

One thought on “Sinterklaastoetje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *