Pruimen crumble maken: de benodigdheden en bereidingswijze

Pruimen crumble maken

Een tijdje geleden kreeg ik van mijn moeder een bakje met pruimen. Nu ben ik niet zo van de pruimen dus dat soort dingen blijven dan net iets te lang in de koelkast liggen. Toch is het zonde om er niks mee te doen, dus toen mijn moeder me belde en vroeg of ik kwam eten en dan meteen het toetje mee wilde nemen bedacht ik me geen moment. Ik ga een pruimen crumble maken!

pruimen-crumble

Inhoudsopgave

Wat heb je nodig?

  • Pruimen ( ongeveer 750 gram )
  • Boter ( 140 gram )
  • Suiker ( 75 gram )
  • Bloem ( 160 gram )
  • Kaneel
  • Poedersuiker

Een pruimen crumble maken: zo doe je dat!

De pruimen schillen en ontpitten is eigenlijk het meeste werk. Stiekem had ik me daar een beetje in vergist, ik ben er toch wel een half uurtje mee bezig geweest. De pruimen waren al lekker zoet, dus veel hadden ze niet nodig. De oven heb ik voorverwarmd op 180 graden, het ovenschaaltje ingevet met boter en bestrooid met een beetje suiker en kaneel. Daarboven op heb ik de halve pruimen gelegd.

pruimen-crumble2

De boter heb ik gesmolten. Dit kan in een pannetje, maar de magnetron kun je hier ook prima voor gebruiken. De suiker en bloem voeg je toe en roer/kneed je tot alles goed gemengd is. Het is de bedoeling dat je dan echt kruimeltjes hebt. Is dit niet het geval en is het deeg nog te kleverig, dan kun je nog een beetje bloem toe voegen tot het de juiste textuur heeft. Deze kruimeltjes verdeel je vervolgens over de pruimen en de schaal gaat 20 tot 30 minuutjes in de oven.

Variaties op de pruimen crumble

Uiteraard kun je voor vele variaties kiezen. Zo zou je meer deeg kunnen maken en hiermee de bodem kunnen beleggen zodat je meer een taart-idee krijgt. Ook kun je kiezen voor andere soorten fruit, zoals appels, peren of abrikozen. Je kunt het zo eten, maar je kunt er ook een bolletje ijs bij nemen zodat je een iets uitgebreider toetje hebt. De kinderen vonden het in elk geval erg lekker en hadden er plezier in om mee te helpen in de keuken.

Maak jij wel eens een warm gerecht met fruit?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *