Verwenmuffins van Dr.Oetker maken

Afgelopen weekend was pakjesavond en om de dag een beetje te breken ( want het duurt lang voordat het avond is! ) had ik besloten met de kinderen wat lekkers te gaan maken. Damiën wilde graag verwenmuffins maken want dat stond zo feestelijk op tafel en we vierden toch de verjaardag van de Sint? Zo gezegd, zo gedaan.

Dr.Oetker bakmixen

We kochten de verwenmuffins van Dr. Oetker. Ik had die ochtend al boter uit de koelkast gelegd want die moest zacht zijn. Daarnaast hadden we 2 eieren en wat water nodig om in totaal 8 muffins te maken. Damiën kan zelf lezen en dat laat ik hem dan ook doen. “Kijk maar wat je moet doen.” zeg ik tegen hem. Hij leest de gebruiksaanwijzing op de achterkant en zet eerst zijn spullen klaar.

verwenmuffins1

Hij doet alles in een grote kom en mixt het door elkaar. “Het is wel een beetje zwaar. Ik moet een halve minuut mixen.” zegt hij. Ik neem de mixer over en mix alles goed door elkaar terwijl ik hem laat lezen wat de volgende stap is. De chocolaatjes mogen er doorheen gemixt worden en dat doet Damiën dan weer. Natuurlijk niet zonder eerst te proeven of ze echt lekker zijn.

Lees ook: High Tea Hapjes maken

verwenmuffins

Daarna mag het beslag verdeeld worden over de 8 vormpjes die ook in het pak zaten, om vervolgens alle muffins te decoreren met suiker en nog een paar chocolade-stukjes. Bakken kan niet zonder opruimen en poetsen. Er is nog een beetje beslag achter gebleven in de kom en dat wil Damiën ook even proeven.

We moeten een kleine 20 minuten wachten, maar dan zijn de muffins klaar. Ze ruiken heerlijk en zien er mooi en hoog uit. Ze hebben het niet allemaal overleefd tot de avond, maar dat maakt niks uit. Een echte chefkok proeft alles voordat hij het aan zijn gasten serveert. 😉

Wat voor lekkers hebben jullie gemaakt voor pakjesavond?

verwenmuffins

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *