Prinsessencupcakes maken

Mijn dochtertje is een echt meisjes-meisje. Ze is gek op roze, glitters, sieraden en knutselen. Ook bakken is een gezellige bezigheid. Haar kamertje hangt vol met prinsessenspulletjes. Bakken en prinsessen is dus helemaal een goede combinatie. Op een vrije middag gingen we samen prinsessencupcakes maken.

In principe is het vrij simpel. In het pak van Koopmans zit vrijwel alles wat je nodig hebt. De bakmix, de topping, vormpjes, roze suiker om te versieren en prinsessen van eetbaar papier. Het enige wat je hoeft toe te voegen is boter en melk.

prinsessencupcakes1

In eerste instantie dacht ik dat ik iets fout had gedaan. Er was maar zo ontzettend weinig beslag! Ik had de grootste kom gepakt, zoals ik altijd doe als ik iets ga maken, maar de mixer kreeg het amper gemixt. Eigenlijk ook wel logisch want het zijn mini-cupcakes dus zo heel veel beslag heb je niet nodig.

Nadat we het beslag in de vormpjes hadden gedaan moesten we even wachten. De cupcakes moesten namelijk de oven in. Had ik mooi even tijd om wat puin te ruimen in ons mini-keukentje. 😉 De cupcakes liet ik ook eerst eventjes afkoelen voordat we verder gingen met de topping.

Prinsessencupcakes decoreren!

De topping smaakt trouwens heerlijk! Echt een zoete aardbeiensmaak zit er aan. De bedoeling is dat je van de topping een soort van onderste gedeelte van de jurk maakt. Het is eventjes een beetje bouwen, dochterlief was daar eigenlijk nog iets te klein voor.

prinsessencupcakes2

Nadat je de topping erop gesmeerd hebt kun je deze decoreren met de suiker om er vervolgens de eetbare assepoester in te steken. Het ziet er echt heel vrolijk en gezellig uit. Ontzettend leuk om bijvoorbeeld te serveren op een kinderfeestje.

De prinsessencupcakes hebben geen lang leven gehad. Ik was nog druk bezig met het maken van de jurk toen er al een zwerm kinderen om me heen stond ( zoonlief, dochterlief en speelmaatje ) Ze kwamen ‘eventjes proeven’ of het wel echt lekker was. Ja dus!

Duik jij wel eens met je kinderen de keuken in om iets lekkers te maken?

prinsessencupcakes

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Prinsessencupcakes maken

  1. Hoi wat een leuke blog heb je jaah zeker ik heb een kleine meid van net 3 jaar en ze vind het geweldig om mama te helpen in de keuken ? eigenlijk met alles met wat ik doe wil ze mijn helpen super lieffff ?? Ik maak vrij wel om de 2 weekjes lekker appeltaart of appelflappen of cupcakes met dochterlief ? ze vind dat geweldig ik maak uiteraard ook foto’s plak ik allemaal in haar leuke plakboek ?
    Aardappelen schillen doe ik maar als ik ze snij in stukjes doet jill ze in de pan en wassen hihi leuk is dat toch
    Ik ga je zeker blijven volgen ik ga effe checken of ik je al volg op Facebook en andere kanalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *