Bakken met een peuter, gaat dat wel goed?

Landon is onze derde en dat betekent dat hij eigenlijk gewoon meedraait met de andere twee kinderen. Ik doe dus met hem ook sneller ‘grote-kinderen-dingen’ dan ik met Damiën en Daelyn deed. Hij ziet het en wil het ook doen. Het is prettiger om mijn aandacht alleen bij hem te hebben op een dergelijk moment en daarom doe ik dit soort dingen als de anderen op school zitten. Voorkomt veel stress en problemen. 😉 Ik besloot dat we cupcakes gingen maken. Maar bakken met een peuter, gaat dat wel goed?

Koopmans Bakmixen

Wij hebben eigenlijk altijd wel een paar pakken Koopmans bakmixen in de kelder staan. De kinderen vinden het leuk om te bakken en als ze daar nu ineens zin in krijgen, heb ik vaak niet echt zin om nog naar de winkel te moeten gaan. Landon had met kerst deze bakmix gekregen voor paddenstoel cupcakes. De cupcakes zijn erg klein en daarom leuk om juist met hem te maken.

In totaal kun je met dit pak 13 cupcakes maken. Ook vind je glazuur en stipjes in het pak om er echte paddenstoelen van te maken.

Bakken met kinderen

Samen met Landon heb ik het beslag gemaakt ( De zooi viel gelukkig mee!) en dat bleek hij erg lekker te vinden toen we de vormpjes aan het vullen waren. Zijn vinger zat geregeld onder de lepel om iets op te kunnen vangen. Toen we klaar waren en ik even niet keek vond hij dat de lege kom best iets meer leeg gelepeld kon worden.

Het versieren was ook erg leuk. Bij elk wit stipje welke hij liet vallen op de door mij geglazuurde cupcakes, zei hij: “Ploep! Ploep!” We waren net begonnen met versieren toen Damiën en Daelyn binnen kwamen lopen. Voor hun ging het allemaal te langzaam en zo kon het dus gebeuren dat Landon een beetje aan de kant geduwd werd en Damiën en Daelyn zelf aan het versieren gingen. Dat bedoelde ik dus met dat het handiger is dit soort dingen te doen als ze op school zitten. 😉

Gelukkig vond Landon het niet zo heel erg. De witte stipjes vond hij erg lekker en ook deze verdwenen 1 voor 1 in zijn mond terwijl Damiën en Daelyn aan het versieren waren. Daarna gingen ze samen aan tafel om te proeven. En het smaakte prima! Gaat prima dus, bakken met onze peuter!

Bak jij wel eens met de kinderen?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.