Diergaarde Blijdorp

Nederland kent vele mooie en grote dierentuinen om te bezoeken. (Lees ook: 10 dierentuinen in Nederland) Diergaarde Blijdorp is daar een van. Een tijdje geleden bezocht ik de Diergaarde voor de eerste keer. Onlangs hadden mijn dochter en ikzelf een paar dagen met ons tweetjes en besloten we samen een bezoekje te gaan brengen aan Diergaarde Blijdorp en te kijken wat het ons te bieden had.

Inhoudsopgave

Diergaarde Blijdorp Rotterdam

Samen met mijn dochter waren we 2 dagen ertussenuit in de omgeving van Rotterdam. Diergaarde Blijdorp lag in de buurt en kwam daardoor meteen op de agenda te staan. Het weer was niet bepaald geweldig, maar het is tenslotte Nederland en hartje winter. Blijkbaar waren er heel veel mensen die besloten een dagje naar de dierentuin te gaan. Het was gezellig druk zonder over de koppen te hoeven lopen. De kaartjes hadden we al bij de supermarkt gekocht dus we hoefden niet te wachten om binnen te komen. Eenmaal binnen vergeet je meteen in de grote stad te zijn. Heerlijk samen slenteren door de dierentuin en op ons gemak alle dieren bekijken.

De dierentuin is opgedeeld in verschillende werelddelen. In ieder gebied vind je de dieren die er wonen. Ook is er overal voldoende informatie over de dieren te vinden. Ze hebben zelfs verschillende beeldschermen opgehangen waar je een aantal verschillende filmpjes kunt bekijken. Wel fijn dat een ontspannen dagje dierentuin ook leerzaam zijn.

Vogelgriep

De vogelgriep heerst helaas weer in het land en dit heeft ook voor de dierentuinen gevolgen. Verschillende delen van de dierentuin waren afgezet ivm de te nemen maatregelen. Helaas hebben we van de mooie tropische vogels etc. niet kunnen genieten. Van een afstandje hebben we toch enkele vogels kunnen zien. Overal hingen bordjes om je erop te attenderen dat sommige delen gesloten waren. Aangezien deze griep zich op verschillende manieren kan verspreiden, en soms zelf gevaarlijk kan zijn voor mensen heb je hier vanzelf begrip voor. Het welzijn van de dieren en de mensen staat voorop. Wel weet ik van een paar jaar geleden dat de vogelverblijven wel echt de moeite waard zijn.

Bokito en kleine olifantjes

Het is wel al 10 jaar geleden (2007) maar iedereen kent Bokito. Deze grote imposante en macho gorilla is dan ook een grote trekpleister van Diergaarde Blijdorp. Veel ondernam Bokito niet. Lekker genieten van een lazy afternoon op een doordeweekse dag. Zelfs tijdens het niets doen straalt hij een hoop kracht uit. Kortom een machtig mooi beest om te zien.

De kleine olifantjes waren een heel ander verhaal. We hebben zeker 45 minuten staan kijken naar het spel van de kleine beestjes. Vooral olifantje Bangka zorgde voor een hoop vermaak. De kleine ondeugd bleef de overige 2 olifanten uitdagen voor een lekkere stoeipartij. Na een paar klim en schuifpartijen te hebben aanschouwd werd het tijd om verder te gaan. Al met al hebben we genoten van een heerlijk dagje Diergaarde Blijdorp.

Heb jij Blijdorp wel eens bezocht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *