Leuke activiteiten met water

diy waterslide

De afgelopen weken is het weer nogal wisselvallig zo niet slecht geweest. Eindelijk lijkt het tij te zijn gekeerd. Met af en toe een stralende zon aan de blauwe hemel nodigt het uit om lekker buiten aan de slag te gaan. Hier in huis zijn de kinderen graag buiten. Als dan eindelijk de zon schijnt en ze met water mogen spelen is er helemaal geen houden meer aan. In dit artikel delen we een aantal leuke activiteiten met water.

Inhoudsopgave

Waterglijbaan

Een jaartje of 2 (misschien 3) geleden was het ook een zomer met goede dagen. In de stad was ik op zoek naar wat leuks om mee te spelen aangezien we geen geweldig groot zwembad hadden. Bij de Intertoys kwam ik voor €8,00 een waterglijbaan tegen. Het leek me wel een oke speeltje en met die gedachte heb ik hem ook meegenomen.

Achteraf blijkt dit een schot in de roos te zijn. De kinderen zijn er dol op. Achter in de tuin kunnen ze zich uren bezighouden met het nemen van een aanloop en dan glijden of sliden over de waterglijbaan. Voor het geld wat het me gekost heeft bleek de kwaliteit ook verbazingwekkend goed. Hij gaat niet voor niets al een paar jaar mee. Een eigen waterglijbaan kun je maken met behulp van een stuk zeil welke je door de tuin heen legt.

Lees ook: Little tikes waterspeelgoed

Watersproeier

De tuinsproeier doet het ook altijd goed. We hebben er verschillende in de garage liggen. de laatste keren wordt vooral de “waaier” veel uit de garage gehaald. Afwisselend met de waterglijbaan wordt hij ingezet. Youri heeft er vooral lol aan om als mummie onder de sproeier te gaan liggen luieren. Gewoon even lekker bijkomen van het glijden. En dan vooral spelletjes doen met elkaar. Onder de sproeier door kruipen/ over springen en dan niet geraakt worden.

Alles is bruikbaar

Bij de Action kun je voor weinig geld leuke spulletjes halen om mee te spelen. Waterpistolen, waterballonnen, of andere leuke speeltjes zijn nu volop verkrijgbaar.

Natuurlijk hoef ik niemand te vertellen dat vrijwel alles ingezet kan worden om heerlijk mee te spelen. Of het nu het oude babybadje op de zolder is of de bekertjes in de kast. Flessenvoetbal doen met lege flessen doet het hier ook goed. Vul ieder een fles met water en probeer die voetballend om te krijgen. Degene met de volste fles wint. Zo simpel kan het zijn. De leukste waterspeeltjes kosten het minste geld.

Welke waterspelletjes vinden jouw kinderen leuk om te doen?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *