Neeltje Jans Deltapark

Neeltje Jans Deltapark

In mijn jeugd ben ik jarenlang op vakantie geweest in Zeeland. Blijkbaar zijn we toen ook naar Neeltje Jans geweest. Alleen zit dat heel ver weg in het geheugen gedrukt. Op een vrij mooie zomerdag zijn we in de auto gestapt om samen met de kinderen een dagje naar zee te gaan. Lekker uitwaaien in Neeltje Jans deltapark. Niet een van de eerste plekken om een dagje naartoe te gaan, maar hierdoor zeer zeker niet minder leuk. Wij hebben het er onwijs naar onze zin gehad. 

Wat is het Neeltje Jans deltapark?

Bij Neeltje Jans Deltapark kun je kennismaken met de delta werken. Je kunt een kijkje gaan nemen binnen in de stormvloedkering. Hier kun je precies zien hoe alles werkt en hoe het is ontstaan en is gerealiseerd. Wel een beleving om eens een keer binnen te kunnen kijken. We zijn zo vaak over de stormvloedkering gereden maar ik heb nooit stilgestaan bij het belang van de kering. Mijn man en kinderen vonden het geweldig om rond te kijken. Ze hebben zich er met gemak een uur vermaakt.

Neeltje jans deltapark

Wat is er verder te zien en te doen?

Tijdens ons bezoek aan Neeltje Jans was er een waterpark in aanbouw. Van de bijbehorende waterspeelplaats konden de kinderen tijdens ons bezoek wel al gebruik maken. Hier hebben ze zich kostelijk geamuseerd. Welk kind houdt er niet van om te spelen met water? Tussendoor was het tijd om even te genieten van een broodje. We hadden alleen niet stilgestaan bij de brutale meeuwen die er in overvloed zijn. Goed opletten want anders is het pech, broodje weg. Op het park was ook een zeehondenshow. Tevens kon je ook naar het voederen van de zeehonden gaan. Hier kreeg je meteen informatie over de zeehonden. Een show is leuk maar van het voeren leer je ook nog wat. Op gezette tijden is het zelfs mogelijk om met een zeehond op de foto te gaan.

Neeltje Jans (1)

Er is zoveel te zien en te doen op Neeltje Jans dat het echt wel de moeite waard is om eens een dagje naartoe te gaan. Met de rondvaartboot en het aquarium hebben wij goed de dag om gekregen. En dan vergeet ik bijna de orkaanmachine. Voor de echte durfal is het zelfs mogelijk om met haaien te zwemmen. Je gaat dan in een kooi tussen de haaien en mag ze zelfs voeren. Wil je meer informatie over Neeltje Jans deltapark, kijk dan even op hun website.

Heb jij het Neeltje Jans deltapark wel eens bezocht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *