Vakantie in Slovenië: wat is er te doen?

Vakantie in Slovenië

We gaan inmiddels al een paar jaar met dezelfde reisorganisatie op vakantie. Dit beviel goed dus zijn we ons gaan oriënteren in welke landen ze nog meer campings hadden. Zo kwamen we uit bij het mooie (en mij onbekende) Slovenië. Niet het meest alledaags land om op vakantie te gaan maar zeer zeker de moeite waard. Maar wat kun je doen als je op vakantie in Slovenië bent? Ik deel een aantal tips en onze ervaring.

Vakantie in Slovenië, wat is er te doen?

Slovenië is nu niet het eerste land waaraan ik denk om op vakantie te gaan. De camping was echter gelegen op een soort resort. Ideaal want dan is er in ieder genoeg te doen voor onszelf maar vooral voor de kinderen. Mocht er niets te doen zijn in het land dan konden we in ieder geval hier de tijd om krijgen. Het bleek echter een heel mooi en vooral gastvriendelijk land te zijn. De taal waarmee je je als toerist kunt redden is Duits en Engels. Net als in Spanje kun je ook hier heel veel druipsteengrotten vinden. Buiten de grote grot in Postojna zijn er nog duizenden andere grotten. Deze zijn niet allemaal toegankelijk voor het publiek. Het bezoek aan de hoofdstad Ljubljana heeft grote indruk gemaakt op de kinderen. Hier ligt een prachtig kasteel boven op een berg.

Is het een duur land?

Het leven in Slovenië is voor een toerist behoorlijk goedkoop. De eerste 2 dagen hebben we netjes in onze caravan gekookt. Toen we erachter kwamen wat het uit eten kostte hebben we hier de overige dagen dankbaar gebruik van gemaakt. Even een voorbeeldje:

We kregen een mixed grill voor 2 personen voor €25,00. De aardige mevrouw wist in gebrekkig Duits en later Engels te vertellen dat het meer dan genoeg was voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Dit bleek ook waar te zijn. Het was zelfs teveel. Inclusief drank hadden we een volle maag voor €35,00 met ons complete gezin. Meer dan €45,00 hebben we nooit hoeven te betalen tijdens onze etentjes buiten de deur.

Slovenie (5)

Bij de camping was een heel erg mooi en groot zwempark. Het telde een kleine 11 buitenbaden en evenveel glijbanen. Dit was ook de reden waarom we voor deze camping hadden gekozen. Het was helemaal een luxe dat er ook een groot binnenbad was. Hier hebben we net als van het buitenbad ook dankbaar gebruik van gemaakt. Als je Slovenië een keer hebt bezocht is het onvoorstelbaar dat het land bij de toeristen niet zo bekend is.

Slovenie (1)

De kinderen hebben er de tijd van hun leven gehad en willen graag nog een keertje terug. Wie weet over een paar jaar.

Ben jij al eens op vakantie in Slovenië geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *