Wat heb je nodig om te schminken?

Schminken benodigdheden

Enkele dagen geleden ben ik naar een workshop geweest en kwam ik eigenlijk tot de ontdekking dat goede schmink met de juiste materialen het halve werk is. Zo worden de leuke voorbeelden in de diverse schmink boeken een stuk realistischer. Ik dacht altijd te moeilijk en verloor bijna mijn geduld maar blijkbaar is er een makkelijke manier om een leuk resultaat te behalen. Wat heb je nodig om te schminken? Ik zet mijn tips voor je op een rijtje zodat ook jij een mooi resultaat kunt behalen!

Inhoudsopgave

Wat heb je nodig om te schminken: welke schmink is het beste?

Er zijn verschillende merken schmink. Denk aan o.a Kryolan en superstar. Zelf gebruiken wij al jaren de schmick van Grimas. (klik) Goede schmink is niet goedkoop. Mijn verzameling is dan ook in de afgelopen jaren steeds uitgebreider geworden. Het fijne aan de Grimas schmink is dat het een goede dekkende schmink is wat met een washandje en warm water ook weer snel van het gezicht af is. Vooral voor de kinderen is dit erg prettig. In het verleden heb ik wel eens andere merken gebruikt. Verschillende kleuren bleef je dan nog dagen zien in het gezicht. Blauw was uit den boze, deze zag je 2 dagen later nog een beetje zitten.

Wat heb je nodig om te schminken?

Penselen / sponsjes voor te schminken

Net als de schmink krijg ik ook steeds meer verschillende penselen. De gewone penselen waren mij wel bekend. Er blijken echter veel meer verschillende penselen verkrijgbaar te zijn. Na de workshop heb ik meteen een paar nieuwe aangeschaft. Het gaat een stuk makkelijker worden als ik de juiste materialen heb.

Stippenpenseel: Dit is een penseel met een heel klein sponsje. Deze doop je in de natte schmink, door vervolgens op het gezicht harder of zachter te drukken krijg je kleine of juist grote stippen. Kijk wel uit dat je de schmink niet te nat maakt anders loopt de schmink namelijk uit.

Waaierpenseel: Wat ik hiermee precies kan ben ik nog aan het uitzoeken. Wel is het een makkelijke manier om een eenvoudige vlinder te maken

Hark penseel: Deze penseel is heel leuk om accenten mee te maken. Denk hierbij aan kattenharen, kam accenten, wimpertjes

Sponsjes: Er zijn verschillende soorten sponsjes verkrijgbaar. De gewone ronde spons wordt in de regel gebruikt voor de basis en het overvloeien van verschillende kleuren. Ook is hij handig voor het grovere werk. Sinds enkele jaren zijn er ook sponsjes op stokjes te krijgen. Deze zijn leuk om verschillende kleuren bollen mee te maken.

Sjablonen voor te schminken

Tegenwoordig zijn er sjablonen verkrijgbaar waarmee het schminken een stuk makkelijker is. De sjablonen hou je tegen het gezicht, je dept dan met een vrij droge en goed gevulde spons met schmink op het sjabloon. Als je spons te nat is loopt het uit. Mocht je bij jezelf aan de slag gaan met een sjabloon dan is het handigste om een spons op een stokje te gebruiken. Op deze manier zie je het meeste van je eigen gezicht. Wel is het vrij lastig om bij jezelf met een sjabloon te werken. Aangezien Kyra dit jaar Elsa wordt heb ik een schminksjabloon van ijskristallen gekocht en een met sterren. Het werkt wel erg snel. Meer informatie over sjablonen vind je hier.

Wat heb je nodig om te schminken?

Diverse andere materialen die je nodig hebt om te schminken

Huidlijm: Van de Kryolan heb ik huidlijm. Deze is erg leuk om diamantjes etc. op de huid te bevestigen. Na een avondje/ middagje stappen haal je de steentjes zo weer van het gezicht af.

Glitter: Als finishing touch is het leuk om te werken met wat glitter. Glitter heb je in verschillende soorten. Kijk wel dat je een glitter hebt die op het gezicht blijft zitten.

Wat gebruik jij voor het schminken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *