Zooparc Overloon

Heb jij altijd al een keer op een coole expeditie willen gaan? Dan hebben wij een leuke plek voor je gevonden. Bij Zooparc Overloon bezoek je tijdens de Expeditie Zooparc allemaal toffe plekken. Vind jij de aanwijzingen, en wil je al je zintuigen prikkelen? Wie weet lukt het je zelfs om tot de eind oplossing te komen.

Expeditie Zooparc (2)

Inhoudsopgave

Expeditie Zooparc

Aangekomen bij deze dierentuin worden de kinderen verrast met een ware expeditie door het park. Gewapend met een grote expeditie-poster gaan we op pad door het park. De eerste opdracht valt al goed in de smaak. Weet jij welke dieren je hoort? Eenmaal buiten komen we bij de volgende opdracht. Na wat puzzelen komen we tot het juiste antwoord. Ik moet wel bekennen dat als ik goed naar Youri had geluisterd we allang het juiste antwoord gehad zouden hebben. Iets met eigenwijs. 😉

Expeditie Zooparc (1)

Zooparc Overloon leuk?

De Expeditie Zooparc voert ons door de hele dierentuin en zorgt ervoor dat de kinderen er helemaal in opgaan. Ze willen graag de hele opdracht voltooien. Door het volgen van de expeditie ben je overal heel aandachtig bezig. Geen opdracht is hetzelfde. Dit zorgt voor een aangename afwisseling. De kinderen waren vooral druk bezig ervoor te zorgen dat niemand de antwoorden kon afkijken. De dag was geweldig. Als afsluiting kregen ze zelfs een kleinigheidje voor het succesvol afsluiten van de expeditie. Overal in het park zijn er kleine parcoursen gemaakt waar de kinderen overheen kunnen lopen. Eindelijk een park waar ze lekker van de paden af mogen en de struiken kunnen induiken.

Expeditie Zooparc (5)

De wauw-factor

De afgelopen jaren hebben we vaker de Zoo bezocht. Onze ervaring was wel oké. Wel moet ik er eerlijk bij zeggen dat we telkens naar Zooparc gingen als we de kaarten goedkoop konden krijgen. De volledige prijs was het in mijn ogen niet waard. In 2015 zijn ze echter failliet gegaan en overgenomen door Libema. Onder dit bedrijf vallen o.a de Beekse Bergen en Speelland Beekse Bergen. Het viel mij dan ook meteen op dat er heel erg veel geld in het park is geïnvesteerd.

Lees ook: 10 leuke dierentuinen

Expeditie Zooparc (6)

Het personeel vertelde hier ook heel enthousiast over. En ik kan ze geen ongelijk geven. Het afgelopen jaar is er zoveel veranderd. Meteen bij binnenkomst zie je een geweldig mooi pinguïn verblijf. Het belooft veel goeds. De nieuwe positieve indruk weten ze goed vast te houden. Ze hebben zelfs tijgers en leeuwen. De verbeteringen zijn teveel om op te noemen. En het personeel vertelde zelfs dat er nog meer gaat veranderen. Van een oke park is het nu echt een wauw park aan het worden. Wij gaan zeer zeker dit jaar nog een keertje terug.

Ben jij al eens in dit park geweest?

Expeditie Zooparc (4)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *