28 weken zwanger

En toen was ik alweer 28 weken zwanger. Aan de ene kant gaat het niet snel genoeg, aan de andere kant lijkt het te snel te gaan. Komende week mag ik weer even naar de verloskundige en zal ik ook meteen de uitslag krijgen van mijn bloedonderzoek wat ze vorige week gedaan hebben. In dit artikel vertel ik je hoe het met me gaat en van welke kwaaltjes ik last heb.

Derde trimester

Officieel gezien zit ik nu in het derde trimester. De laatste loodjes zullen we maar zeggen. Waar ik me het eerste trimester behoorlijk moe en misselijk heb gevoeld, ging het vanaf het tweede trimester een stuk beter. Al moet ik zeggen dat ik tot de 18e week echt wel vlagen van misselijkheid bleef houden. Dat heb ik bij Damiën en Daelyn niet gehad en zo zie je maar weer dat elke zwangerschap anders is. Het tweede trimester voelde ik me ook minder moe, enige probleem was dat ik meer wilde dan mijn lichaam aankon en zo had ik dus regelmatig last van mijn rug en buik.

Nu ben ik gelukkig al wat ouder en iets wijzer wat dat betreft. 😉 10 jaar geleden, tijdens de zwangerschap van Damiën, bleef ik doorgaan ondanks de harde buiken. Ik hoorde namelijk maar al te vaak om me heen dat zwangerschap een gezonde ziekte was en dan moet je dus gewoon doorgaan. Nu is het anders. Pijn in mijn buik en wat bloedverlies zorgden er toch voor dat ik het rustiger aan ging doen. Ook nu de laatste 3 maanden weer lichamelijk zwaarder gaan worden heb ik besloten om het gewoon rustig aan te doen en goed te luisteren naar mijn lichaam.

eten

Eten, eten, eten

Ja, dat is dus ook zoiets. Ik heb echt behoorlijke vreetbuien door de dag heen. De kleine man voel ik nu op gezette tijden bewegen en vlak daarna krijg ik dus echt honger. Gisteravond heb ik nog om half 11 geroosterd brood met champignons, uien en spek gemaakt en helemaal opgegeten, gevolgd door 2 appels. Als ik s`ochtends wakker word, dan heb ik ook echt weer honger. Ik ben ook echt benieuwd hoeveel ik aangekomen ben als ik me bij de verloskundige ga wegen. Ik heb hier thuis geen weegschaal, dus ik kan niet stiekem even spieken. 😉

Had jij rare eetgewoontes tijdens jouw zwangerschap?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

One thought on “28 weken zwanger”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *