3 weken werken, 1 week vrij?

Een tijdje terug had ik een gesprek met iemand. Ze vertelde iets waar ik nu nog regelmatig over nadenk. En waarvan ik me afvraag of het kan kloppen. Tijdens die ene week per maand ( menstruatie ) is het lichaam van de vrouw hard aan het werk. Het is aan het opruimen. En eigenlijk zou jij het gewoon zijn gang moeten laten gaan en lekker moeten niksen. Maar kan dat? 3 weken werken, 1 week vrij?

De symptomen van een menstruatie kunnen heftig zijn. In mijn tienerperiode had ik er echt heel erg veel last van. Zo`n ontzettende buikkrampen, ik kon amper rechtop zitten. Gelukkig is dat door de jaren heen wel minder geworden, maar nog ben ik niet helemaal mezelf in ‘die ene week.’ Althans, dat gevoel heb ik. Ik ben ontzettend moe en lig het liefst de hele dag op de bank met een dekentje.

Ik vraag me af of het zou kunnen. Drie weken gewoon een stapje harder lopen dan dat je normaal zou doen zodat je die ene week lekker rustig aan kunt doen en je lichaam kunt laten werken. “Opruiming” kunt laten houden, zeg maar. Nu is dat voor mij natuurlijk een stuk makkelijker dan voor de meeste vrouwen. Ik heb de luxe dat ik thuis zit en geen baan buitenshuis heb. Ik denk dat een werkgever minder blij zou zijn met een week vakantie elke maand.

Ik zou het dus beter ingepland kunnen krijgen. Drie weken lang werk ik net iets harder aan mijn websites en vlogs voor op mijn YouTube kanaal. Het zijn maar een paar uurtjes per week meer. En dan die ene week, als de kinderen naar school zijn, installeer ik me op de bank met een grote pot thee en ga ik films kijken en boeken lezen. Een beetje van dat soort spul. ( Wat natuurlijk weer inspiratie geeft voor nieuwe artikelen op de websites. 😉 ) Het zou zomaar kunnen…

Heb jij ook last van een dip in je energielevel tijdens je menstruatie?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *