31 weken zwanger

Vandaag ben ik 31 weken zwanger. Officieel mag ik dus nog een week of 9 zwanger zijn. Daelyn kwam 5 weken te vroeg, maar ik hoop dat onze kleine man nog zeker een week of 6 blijft zitten. Vandaag een update. Want hoe ver zijn we met de babykamer? Hoe voel ik me? En hoe was de afspraak bij de verloskundige en de echo in het ziekenhuis?

Inhoudsopgave

De babykamer

Helaas heeft de verbouwing nogal wat vertraging opgelopen. Natuurlijk hou je wel rekening met iets vertraging, maar met dit hadden we geen rekening gehouden. De babykamer is dus nog lang niet klaar. Menigeen zou in de stress schieten, maar ik moet zeggen dat ik het redelijk goed naast me neer kan leggen. Bij de zwangerschap van Damiën hadden we het kamertje pas met 35 weken klaar en bij Daelyn slechts een paar dagen voor haar geboorte. En zelfs toen hadden we er vrij weinig aan omdat ze nog in het ziekenhuis moest blijven.

Verjaardag

Peinzen over verjaardagscadeaus…

Hoe voel ik me?

Het eerste trimester was niet zo fijn, ik was veel misselijk en erg moe. Na een week of 14 nam die vermoeidheid wat af, de misselijkheid bleef maar werd minder. Uiteindelijk voelde ik me tussen de 20 en 28 weken zwangerschap niet zo heel verkeerd. Ik had energie, de misselijkheid was weg en angsten namen af. De laatste paar weekjes lijk ik weer wat vermoeider te worden en heb ik ook wat meer moeite met lopen. Ik ben wat sneller buiten adem en moet nu echt mijn energie verdelen. Een klein klusje gevolgd door even zitten. Als ik teveel doe merk ik dat mijn lichaam protesteert en ik harde buiken krijg. Op het gemakje dus maar.

Mijn baarmoeder komt weer wat hoger waardoor ik soms wat last heb van maagzuur. S`nachts slaap ik wat lichter en dat betekent dat ik van ieder geluid wakker wordt. En dan ook direct naar de wc moet. Waardoor ik dus weer moeilijk in slaap kan komen omdat ik ineens nadenk over allerlei dingen die nog geregeld moeten worden. Boodschappen die gedaan moeten worden, kinderfeestjes die georganiseerd moeten worden ( over 2 maanden pas, maar vooruit ) cadeautjes die voor de verjaardagen aangeschaft moeten worden en ga zo maar door.

31-weken-zwanger-echo

Een nieuwe echo

Afgelopen week was ik bij de verloskundige voor controle. Alles is goed met de kleine man. Hij beweegt goed, ik voel hem echt dagelijks verschillende keren en de kinderen vinden het heerlijk om hun handjes op mijn buik te leggen en de baby te voelen schoppen. Ik ben nu in totaal 10 kilo aangekomen sinds het begin van mijn zwangerschap en dat valt me echt mee. Wel is mijn bloeddruk erg laag en dat is zeker met dit warme weer niet heel fijn.

In het ziekenhuis had ik een nieuwe echo en dat vond ik toch een beetje spannend. Deze echo heb ik bij Damiën niet gehad ( van hem had ik alleen de 12 weken en 20 weken echo ) en ook van Daelyn had ik deze niet ( van haar was officieel gezien de 12 weken, 20 weken en 36 weken liggingsecho ) Nu is daar schijnbaar nog de 30 weken groeiecho bijgekomen en bekijken ze of het kindje goed genoeg gegroeid is ten opzichte van de 20 weken echo. Het is altijd bijzonder om te kijken hoe het daarbinnen gaat, maar toch blijf ik echo`s iets spannends vinden.

Gelukkig is alles goed. Hij ligt een paar dagen achter met de groei, maar dat was met 20 weken ook al. Dat is dus niet zorgwekkend. Het hartje klopt prima, zijn rug ziet er goed uit en hij is beweeglijk genoeg. We hebben een mooie foto van zijn gezichtje mee gekregen voor in het album en dat vinden de kinderen ook erg bijzonder.

Nu is het dus echt aftellen. Elke 2 weken ga ik naar de verloskundige en met 36 weken krijg ik weer een echo. Hopelijk ligt hij dan netjes met zijn hoofdje naar beneden en niet net zoals Daelyn in een stuit. 😉

Hoeveel echo`s kreeg jij tijdens je zwangerschap?

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

6 thoughts on “31 weken zwanger

  1. Wat gaat het snel he! Fijn dat alles er goed uitziet en je je goed voelt. Dat licht slapen en het vaak naar de wc moeten herken ik wel. Hier trouwens alleen de 12-,20- en 34-wekenecho. Die laatste inderdaad om de ligging te bepalen. We gaan nog wel een 3D-pretecho doen binnenkort 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *