38 weken zwanger

Hoe langzaam het in het begin lijkt te gaan, zo snel lijkt het op het einde te gaan. Vandaag ben ik 38 weken zwanger, moet er stiekem nog veel gebeuren en ben ik blij dat ik de laatste weken met veel dingen toch vooruit gewerkt heb. Een update. Hoe voel ik me? Hoe gaat het hier thuis en is die babykamer nu klaar of niet?

Hoe het met mij gaat

Op zich gaat het redelijk goed met me, ik mag niet klagen. Lopen gaat niet heel geweldig meer, maar een kort stukje lukt nog wel als ik daar rustig mijn tijd voor neem. De kleine zit nu met zijn hoofd vast in mijn bekken, dus hij is er helemaal klaar voor. Ik hoop dat hij het geduld kan opbrengen en nog een weekje of 2 blijft zitten, dan kunnen wij hier thuis nog wat dingetjes afmaken.

Mijn bloeddruk is nog steeds laag en dat zorgt voor vermoeidheid. Waar ik het ene moment rechtop in slaap kan vallen, zijn er momenten waarop ik midden in de nacht wakker wordt en dan ook echt niet meer in slaap kan vallen. Een beetje mijn energie verdelen dus en als ik echt te moe ben dan probeer ik gewoon even te gaan liggen.

37-weken-zwanger1

Die babykamer…

Tja. Mensen om me heen hadden er volgens mij meer stress om dan wijzelf. De babykamer staat in elk geval. We hebben een bedje, een commode en de kleertjes in maat 56 en 62 zijn gewassen en gestreken. Vreemd om van die kleine truitjes in de wasmand te zien liggen naast een maatje 128 en maatje 152. 😉 De kinderen kunnen zich niet eens voorstellen dat er hier straks een kindje in huis is dat zo klein is.

Maar goed: een voorraad luiers en billendoekjes is ingeslagen en hoewel ik van plan ben om borstvoeding te geven ben ik van mening dat je toch altijd in je achterhoofd moet houden dat het niet lukt. Ik heb daarom een klein doosje kunstvoeding gekocht. Daarin zitten 3 zakjes poeder ( voor 3 voedingen dus ) en daarmee zouden we in elk geval de eerste uurtjes mee door moeten komen, mocht die borstvoeding niet lukken.

Afgelopen weekend nog wat foto`s gemaakt met de kinderen. Je weet nooit of het de laatste bolle buik foto is. 😉

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

5 thoughts on “38 weken zwanger

  1. Ohh die lage bloeddruk is zo herkenbaar. Ik zit al maanden op 80/50 – 90/60! Gelukkig nog niet echt flauwgevallen ofzo, maar na een hete douche moet ik toch echt even gaan zitten. Inderdaad ook moe. Ik ben nu 28 weken en van het weekend beginnen met behangen van de kamer. Nou zo te horen ben je er klaar voor toch? De rest komt wel. Succes met de laatste loodjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *