39 weken zwanger

Het wordt natuurlijk steeds spannender. Achter in mijn hoofd zit bij elke update de vraag of er wel een nieuwe update gaat komen of dat de volgende week een geboorte-aankondiging online staat. Voor nu zit ons mannetje nog warm in mijn buik en heeft hij het er prima naar zijn zin. Vandaag krijg je dus een update want ik ben inmiddels 39 weken zwanger.

Inhoudsopgave

Helemaal zat?

Ben ik het al helemaal zat? Veel mensen om me heen maken die opmerking. Dat ik er nu vast en zeker klaar mee ben, met dat hele zwanger zijn. Om eerlijk te zijn niet. Ik heb me ingesteld op die 40 weken met uitloop naar de 42 dus ik hoef niet zo nodig al bevallen te zijn. Ondanks de kwaaltjes die ik op het laatst heb, zoals naar de wc moeten voor 3 druppeltjes omdat meneertje op mijn blaas ligt te draaien.

Ik heb wel flinke steken in mijn buik zo nu en dan, maar het hoofdje zit vast in mijn bekken dus ik denk dat het dat een beetje is. Op het moment dat hij zijn hoofd beweegt, voel ik dat behoorlijk en kan ik ook echt dubbel klappen van de pijn. Dat kwaaltje zal ik dan niet echt gaan missen. Voor de rest gaat het lopen niet zo geweldig meer en ben ik het liefst gewoon thuis in mijn eigen vertrouwde omgeving. ( Die er gelukkig steeds beter uit gaat zien dankzij hulp van lieve vrienden )

behang-action

Begint het nu?

De laatste week heb ik wel wat slechtere nachten gehad. Mijn broertje, die voor mij heel belangrijk is, was niet thuis en kwam pas afgelopen week weer terug naar Nederland. Zou hij op tijd zijn voor de bevalling? Ook hij had wel een tikkeltje stress en ik kreeg regelmatig een berichtje of telefoontje met de vraag hoe het ging en hoe ik me voelde. Ook hij weet dat het bij mij zo gebeurd kan zijn ( 2 uur en 3 kwartier bij Damiën ) of dat ik eerder kan bevallen ( 35 weken bij Daelyn ) Gelukkig was hij dinsdagavond weer thuis en kan hij nu in 5 minuten tijd bij me zijn mocht er iets gebeuren.

Ik had dus regelmatig afgelopen week bij ieder steekje of iedere beweging in mijn buik een “Nee, niet nu!” gedachte. Nog even blijven zitten. In elk geval tot de 19e en het liefst nog iets langer zodat we hier thuis ook nog wat dingen kunnen afhandelen. Voor het eerst zou ik het niet erg vinden om de 42 weken te halen…

Herfstvakantie!

Maar goed. Voor nu loop ik nog zwanger rond, maak ik nog wat ( misschien laatste ) foto`s en krijgen de kinderen vandaag herfstvakantie. En zijn ze natuurlijk allebei jarig. Ondanks dat we het al gevierd hebben met familie en vrienden, laten we die dagen niet zomaar voorbij gaan en vieren wij ze wel met ze. De cadeautjes liggen al ingepakt op ze te wachten en dat weten ze maar al te goed. ;- ) Fijne vakantie!

Heb jij tijdens je zwangerschap wel eens gehoopt dat je de 42 weken zou halen?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

4 thoughts on “39 weken zwanger

  1. Wat een prachtbuik heb je toch! Fijn dat het ondanks wat kwaaltjes goed met je gaat en je het nog wel even volhoudt mocht dat nodig zijn. Ik hoop zelf eerlijk gezegd niet tot 42 weken door te moeten. Ben ten eerste té nieuwsgierig en ben ook een beetje bang dat hij dan heel groot is…

  2. Ik kon niet wachten tot het zo ver was. ..maar ik had ook twee keer een verschrikkelijke zwangerschap. ..dat scheelt natuurlijk ook. Je ziet er goed uit meid! Succes straks bij de bevalling ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *