5 dingen die je moet weten als je Bali bezoekt

Mijn moeder geniet nog steeds van haar vakantie op het prachtige Bali. Maar wist jij dat je een aantal dingen moet regelen als je naar zo`n verre bestemming gaat? In dit artikel: 5 dingen die je moet weten als je Bali bezoekt.

Inhoudsopgave

Inentingen voor Bali

Voordat je naar Bali gaat, moet je eigenlijk enkele dingen doen. Informeer bij de GGD of je inentingen nodig hebt. Mocht je voor een andere verre reis al inentingen hebben gehaald dan kan het zijn dat je niks nodig hebt, of met een herhalingsprik voor tientallen jaren klaar bent. Je dient er ook rekening mee te houden dat je inentingen geruime tijd van tevoren krijgt. Maak dus minimaal 6 weken van tevoren een afspraak om informatie in te winnen. Bali kent geen Malaria, dus die tabletten hoef je niet te slikken, wel is er kans op dengue en rabiës.

Medicijnpaspoort

Slik je thuis medicijnen, neem dan een medicijnenpaspoort mee. Dit kun je krijgen bij je apotheek. Mocht je medicijnen die je nodig hebt op één of andere manier kwijtraken, dan kan je met het medicijnenpaspoort op Bali je juiste medicijnen ophalen.

Medicijnen Opiumwet

Nooit medicijnen mee nemen die onder de Opiumwet vallen, zonder een brief in het Engels die je op kunt vragen en ondertekenen door de juiste personen! Dit kunnen al medicijnen zijn waar je zelf niet direct aan zou denken zoals valium of medicijnen die gebruikt worden tegen ADHD. Ze zijn hier op Bali niet mals wat betreft dat soort middelen, ook drugs, en als ze je betrappen (en die kans is heel erg groot) dan zal een heel erg lang verblijf in hotel K (gevangenis) je voorlopige slaapplaats zijn en dat wil je echt niet. Hier vind je meer informatie over welke medicijnen dit betreft en welke maatregelen je moet treffen.

Geldigheid paspoort

Check je paspoort, dit dient nog 6 maanden nadat je van Bali bent vertrokken geldig te zijn. Dus ga je op vakantie van 1 mei tot 15 mei, dan moet je paspoort tot minimaal 15 november geldig zijn.

Mocht je een nieuw paspoort nodig hebben, houd dan rekening met minimaal 5 werkdagen voor dit klaar is. Moet je een spoedpaspoort bestellen, dan is dit vaak binnen 1 werkdag klaar maar komen er wel flink wat kosten bovenop.

Je mag maximaal 30 dagen op Bali verblijven, inmiddels zonder visum.

Goedkope vliegreizen Bali

Je kunt je bij allerlei sites of luchtvaartmaatschappijen aanmelden voor een flightalert, dan krijg je aanbiedingen binnen voor de vluchten. Maak eerst een goed plan:

  • Wat is je budget?
  • Hoe lang wil je gaan (zo lang mogelijk 😉 )
  • Wat wil je zien?

Check bijvoorbeeld ons artikel over de bezienswaardigheden van Bali. Bekijk op welke plekken deze bezienswaardigheden liggen en ga dan op zoek naar mogelijkheden om te overnachten.

Op de Facebookpagina 100% vrienden van Bali staan heel veel tips en kun je meteen al je vragen stellen. Die voorpret en mooie verhalen zijn leuk om te horen. Blijf zeker niet op 1 plaats hangen, dat is zonde want er zijn zo veel mooie plekken.

Tot slot

Voor het Balivirus bestaat geen pilletje, je loopt het waarschijnlijk (net als ik) de eerste keer op en ik verzeker je, je komt er nooit meer vanaf. Wat mij zo aantrekt in Bali? Zoveel trekt mij hier ieder jaar weer naar toe. Ik heb vele vrienden in de loop der jaren hier gemaakt en nog steeds ontmoet ik nieuwe mensen.

De Balinese mensen zijn zo respectvol naar elkaar toe, ze zijn heel erg vriendelijk, ze proberen er alles aan te doen om het je naar je zin te maken, de overweldigende natuur die werkelijk prachtig is, de mooie bijzondere tempels, niet te vergeten de temperatuur hier en het heerlijke eten. Als je enkel aardappels, groenten en vlees lust dan kun je beter maar in Nederland blijven. 😉

Mocht jij nog aanvullende tips hebben, laat ze dan vooral achter in de reacties. 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

One thought on “5 dingen die je moet weten als je Bali bezoekt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *