5 oude films die je samen met je kinderen gezien moet hebben

In onze jeugd, de jaren 80 en 90, zijn er een aantal ontzettend leuke, goede en memorabele films uitgekomen. Films die nu nog geregeld op tv komen en waarvan we direct een big smile op ons gezicht krijgen. Onze kinderen zijn heel iets anders gewend, maar toch probeer ik ze geregeld over te halen om een film uit mijn tijd te kijken. Tot nu toe met succes. Vandaag deel ik 5 oude films die je samen met je kinderen gezien moet hebben.

Inhoudsopgave

Grease

Nog ouder dan ik zelf ben, het is namelijk een film uit de jaren 70. Met een piepjonge John Travolta die de stoere Danny speelt en uiteindelijk het hart van Sandy verovert. Ook al is dit een oude film, mijn dochter loopt hier net zo warm voor als ik in de jaren 80. De muziek, de mooie Sandy en de knappe hunk Danny. Deze film heeft alles!

Back to the future

Deel 1,2 en 3 uiteraard. Ook Michael J.Fox was geen onaantrekkelijke jongen om naar te kijken. Verder was het hele idee van tijdreizen gewoon fantastisch. De jaren 50 spreken mij het meeste aan, dus deel 1 blijft toch het leukste. Al vond ik deel 3 met de trein ook niet verkeerd verzonnen.

Pretty Woman

Een film om samen met je dochter te kijken. Julia Roberts was een schoonheid om te zien en dat is ze nu nog steeds. Mijn favoriete moment is het moment waarbij ze in een prachtige rode galajurk rondloopt. Ok, misschien ook wel het winkelgedeelte: lekker shoppen zonder op de centen te letten. Welke vrouw wil dat nu niet?

Police Academy

Geen idee hoeveel films hiervan gemaakt zijn. Deel 1 blijft gewoon het leukste. Zoonlief ligt gigantisch in een deuk bij het bekijken van deze films. Deze maffe humor kent geen tijd en dit blijft dus leuk voor het hele gezin.

Titanic

Een klein stukje geschiedenis verpakt in een fantastisch liefdesverhaal. Ik zag de film maar liefst 15 keer, waarvan 3 keer in de bioscoop. Inmiddels hebben we hem zelf op dvd en heb ik hem afgelopen winter voor het eerst met de kinderen bekeken. Dochterlief was gegrepen door de kleding, de romantiek en de muziek. Ze heeft de film inmiddels ook al een keer of 6 gezien. Ik hoop dat hij ooit nog eens in de bioscoop draait op een vintage avond. Dan ga ik er zeker met haar naar toe. In de bioscoop is hij namelijk nog mooier en magischer.

Welke film hoort er volgens jou nog in dit lijstje thuis?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

4 thoughts on “5 oude films die je samen met je kinderen gezien moet hebben

  1. Mijn dochter wil de Titanic graag zien, ze kan echt nog niet zo snel meelezen en dan is het niet zo leuk. Wij hebben laatst het zakmes met ze gekeken, aar hier zijn ze ook dol op snuf de hond, kameleon, pippi.

    1. Onze dochter kon ook nog niet echt meelezen maar was echt onder de indruk van de muziek en alles wat er gebeurde. Ik heb haar tijdens het kijken van de film in grote lijnen uitgelegd waar de film over ging en zo begreep ze het verhaal wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *