5 tips voor vaderdag

Nog eventjes en dan is het zover. Zondag is het vaderdag. De meeste kinderen zijn al lekker druk aan het knutselen op school om een mooi cadeau voor papa te maken. Ik vind het dan ook heerlijk om te zien hoe ze thuis komen en hun cadeautjes ergens verstoppen tot de grote dag. Vandaag geef ik je 5 tips voor Vaderdag zodat deze dag niet meer stuk kan.

Inhoudsopgave

Ontbijt

De dag begint uiteraard met een ontbijtje. Dat kan lekker in bed maar ook gewoon beneden aan de eetkamertafel. Glaasje verse jus d`orange erbij, lekkere broodjes en croissantjes, een gekookt eitje en een verse kop koffie of thee. De kinderen kunnen hun cadeautjes aan papa overhandigen en zeggen hun zorgvuldig ingestudeerde versje op. De dag kan niet beter beginnen.

Er op uit

Kinderen vinden het heerlijk om zich even uit te leven. Mits het droog is kun je heerlijk een stuk gaan wandelen in het bos. Samen met papa kunnen ze op zoek gaan naar sporen van dieren of over dat ene beekje springen. Met papa doe je immers de iets stoerdere dingen. 😉

Mocht je niet het type zijn om het bos in te gaan, dan zijn er nog tal van andere leuke dingen te bedenken. Als je iets oudere kinderen hebt, zou je met papa een stoere activiteit kunnen gaan doen zoals karten of naar een klimpark gaan.

Filmpje kijken

Wij zijn echte filmfanaten. We kijken dan ook geregeld een film op tv met ons gezin of s`avonds als de kinderen in bed liggen. Voor ons is dat echt een relaxmomentje om de dag af te sluiten. Wist je dat je bij Telfort op Vaderdag maar liefst 5 Vaderdag films gratis kunt kijken? Als dat geen leuk cadeautje is.

Gezellig spelletjes spelen

Het is zondag, er zijn geen verplichtingen dus we kunnen op ons gemakje doen. We hebben een kast vol met spelletjes en spelen dan ook graag een bordspel. Uiteraard zorg ik voor iets lekkers op tafel. Chips, wat vers fruit of een stukje gebak.

Samen koken voor papa

De kinderen vinden het hartstikke leuk om de keuken in te duiken en te koken. Met hun 11 en 8 kunnen ze dat ook prima. Vanaf een afstandje bekijk ik wat ze doen. Maar ook jongere kinderen kunnen prima helpen in de keuken. Ze kunnen bakjes aangeven, bordjes op tafel zetten of bijvoorbeeld het toetje al maken.

Hoe vier jij graag Vaderdag?

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *