Action shoplog

Tegenwoordig kun je heel veel dingen bij de Action kopen. En aangezien het bij deze prijzenstunter allemaal voor een appel en een ei te koop is, kun je nog eens wisselen in je interieur. Regelmatig wip ik er dan ook eventjes binnen om te kijken wat ze nu weer hebben. Afgelopen week moest ik naar de action voor een USB-stick. Deze had zoonlief nodig voor school. Wat er allemaal aan mijn vingers is blijven plakken lees je in deze Action shoplog.

Inhoudsopgave

O, ja!

Daelyn besluit om met me mee te gaan. Ik kan vast wat hulp gebruiken als ik naar de Action ga. “Ik hoef alleen maar een USB-stick te halen.” zeg ik nog voor ik in de auto stap. Toch wil ze graag mee. Wel zo gezellig natuurlijk. Eenmaal aangekomen bij ‘onze’ Action vraagt ze of ik een kar pak. “Nee, dat hoeft niet. Ik hoef alleen een USB-stick te hebben. Die is maar heel klein.” Met van die puppy-oogjes kijkt ze me aan. Of ik toch die kar wil pakken want haar pop wil er graag inzitten. Zeg daar maar eens nee tegen. En zo loop ik met de kar de Action binnen.

De led-ster staat gezellig op de vensterbank.

Zodra ik door het poortje ben grijp ik naar links. Daar staat het wc-papier en ik meen me te herinneren dat het op was. Als ik toch met een kar door de winkel moet lopen kan ik dit dus net zo goed meenemen. Hey! Wat is dat nou voor wat leuks? Ik kom voorbij de schappen met creatieve spullen en zie iets liggen wat lijkt op een grote ster. Ik pak het en lees wat het is. Ledlampjes. Oeh, gezellig! “Daelyn, kijk wat leuk! Zullen we er eentje meenemen?” Nadat ik haar uitgelegd heb wat het is, leg ik er 2 in de kar. Een hartje voor haar en een ster voor Damiën. Voor die €2,89 per stuk kun je nog eens wat leuks kopen. “Mam, pak een USB-stick!” zegt Daelyn. “Die ligt bij de kassa volgens mij. Die pak ik straks.” is mijn antwoord terwijl we voorbij de hoofdtelefoons lopen.

Dat hadden we nodig!

Ik loop door en bedenk me ineens dat de boterhamzakjes op waren. Dat zijn van die dingen die je snel vergeet. Hoppa, 4 rolletjes ( a €0,59 ) in de kar. Een stukje verderop liggen de huishouddoekjes ( €0,99 ) die wij altijd gebruiken. Nu ik toch de kar bij me heb kan ik die dus net zo goed meenemen want volgens mij ligt er nog maar 1 pakje in de kelder. “Gooi even 2 pakjes in de kar.” zeg ik tegen Daelyn.

Ik draai een volgende gang in en zie ruitensproeiervloeistof. Zei Dave niet dat die op was? Voor €3,79 kan ik die niet laten staan. Zoveel flessen staan er niet meer. Zul je net zien dat hij uitverkocht is als je hem echt nodig hebt. Ook een fles ruitenontdooier van €1,49 zet ik in mijn kar.

Carnaval!

In de volgende gang zie ik allemaal carnavalsspullen liggen. Ik begin wat sneller te lopen zodat ik snel uit die gang ben voordat Daelyn het in de gaten krijgt. Ze heeft nog genoeg carnavalskleding dus echt niks nodig. O, wacht! Misschien liggen er carnavalspakjes voor baby`s! Landon heeft nog niks. Ik draai de kar en loop terug. Al zoekend in het rek kom ik een allerschattigst jurkje tegen voor Daelyn. “Daelyn! Kijk wat leuk!” ze komt naast me staan en zoekt ook in het rek. Uiteindelijk heeft ze een superheldenjurkje in haar handen. “O, mam! Ik heb altijd superheld willen zijn! Mag ik deze? Please?! Alsjeblieft? Je bent de allerliefste mama van de hele wereld als het mag!” Tja. Ze is waarschijnlijk ook uit die andere kleren gegroeid he? En voor die €7,95… “Gooi maar in de kar. Kijken we ook even voor iets leuks voor Damiën en Landon.”

Ik leg ook wat serpentines in de kar. €0,59 voor 3 rollen is geen geld en zo kunnen we misschien de vensterbank versieren. Hij ziet er zo kaal uit nu al het kerstspul weg is. Een stukje verderop zie ik knalroze handschoentjes. Wauw! Het kinderhartje in mij begint sneller te kloppen. Wat had ik die gaaf gevonden vroeger! En maar €0.59? “Daelyn! Kijk!” Haar oogjes worden groter. “Wauw! Mag ik die, mam?” Ik knik en gooi ze in de kar. Voor Damiën en Landon is er helaas niks in hun maat. Misschien de volgende keer.

Nieuwe sokken

In de volgende rij ligt het ondergoed en de sokken. Sokken! Ach ja, de kinderen moeten nieuwe sokken hebben. Daelyn heeft deze week al twee paar weggegooid omdat ze kapot waren. Samen zoeken we sokken uit. Voor haar natuurlijk 2 paar sokken van Frozen voor €1,49 en leuke gekleurde met bolletjes ( 3 paar ) voor €1,79. Nu voor Damiën nog sokken. Ik laat Daelyn kiezen. “Wat denk jij? Wat zou Damiën leuk vinden?” Ze wijst 2 setjes aan met elk 2 paar sokken. Deze kosten €2,49 per set. “Die zijn leuk en lekker warm.” zegt ze. Mooi. Die gaan in de kar!

Een stukje verderop liggen tandenborstels. O, wacht! Die moesten we ook nog nieuw hebben. Daelyn wil zelf haar tandenborstel uitzoeken en gaat uiteindelijk voor de Colgate 4-pack voor €1,79. “De roze is voor mij. Dan mag jij de paarse. En dan kunnen papa en Damiën zelf kijken wie de blauwe pakt en wie de groene.” zegt ze terwijl ze de tandenborstels in de kar legt.

De eindsprint

De laatste gang is de gang met snoepjes en etenswaren. Ik loop wat sneller. Hier hebben we niks van nodig. We hebben thuis nog snoepjes genoeg. Ik loop richting de kassa als ik Daelyn hoor vragen of ze kauwgom mag. Ach ja, dat klopt. Dat had ik haar de vorige keer beloofd. Ze legt het setje met de kauwgom voor €0,99 in de kar. Ik loop door naar de kassa en begin mijn spullen op de band te leggen.

“Mag ik lollies?” Ik zeg “Nee” zonder op te kijken van mijn kar. “Chocolaatjes dan? Die vind jij toch zo lekker?” Ik kijk op welke chocolaatjes ze bedoelt. Oeh, Toblerone! Die zijn inderdaad lekker!. Nee, nee. Ik ga me niet laten verleiden tot van die impulsaankopen. Ik schud mijn hoofd en ga weer verder met spullen op de band te leggen. “Je kunt het altijd proberen he?” zegt een vrouw achter mij lachend. “Geef haar eens ongelijk.” zeg ik lachend terug. Daelyn komt naast me staan en legt de laatste spulletjes op de band. Ik kijk ernaar en heb zomaar het idee dat ik iets vergeten ben. “Mam, heb je nou een USB-stick?” vraagt Daelyn. Verrek! Die USB-stick! Gelukkig hangt hij bij de kassa en kan ik hem zo pakken. “Maar goed dat je bent meegegaan, anders was ik die vast en zeker vergeten!” zeg ik tegen haar.

Herkenbaar? 😉 Laat het me weten in de reacties.

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

6 thoughts on “Action shoplog

  1. Hahaha… leuk geschreven en oh zo herkenbaar….
    Je gaat voor 1 of 2 dingetjes en hebt aan de kassa toch een tas vol…
    Ik kom er dan ook niet te vaak… kom ik ook niet in de verleifing… vooral niet als anderen
    bij je zijn. hihihi

  2. Leuk geschreven. En herkenbaar. Action loop je nooit in voor maar 1 ding.
    Het carnavalspakje is trouwens erg leuk… ik voel de verleiding om ook even met dochterlief te gaan kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *