Air Crash Investigation MH17

Ik kijk vaak naar de zender National Geographic op tv. Er komen vaak hartstikke interessante programma`s voorbij. Een programma waar ik geregeld naar kijk is Air Crash Investigation. Eerder zag ik al afleveringen waarbij de Bijlmerramp en de crash van Turkish Airlines centraal stonden. Dit weekend komt er een speciale uitzending: Air Crash Investigation MH17.

Inhoudsopgave

MH17

Ik denk dat maar weinig Nederlanders niet weten wat de MH17 is. Op 17 juli 2014 is dit toestel neergestort boven de Oekraïne. Het was groot nieuws in ons land omdat er 196 Nederlandse inzittenden om het leven zijn gekomen. In totaal zijn er tijdens deze ramp 298 mensen omgekomen. Omdat het vakantieperiode was zaten er veel kinderen in het vliegtuig. In totaal zaten er 80 kinderen in het vliegtuig waaronder 3 baby`s. In het ruim waren ook enkele dieren aanwezig.

De ramp is onderzocht door de Onderzoeksraad voor Veiligheid en deze concludeerde dat de MH17 op een hoogte van 10 kilometer is neergehaald door een raket.

Dag van Nationale rouw

23 juli 2017 werd in ons land uitgeroepen tot Dag van Nationale rouw. Op deze dag rond 16.00 uur kwamen in totaal 40 kisten aan op vliegbasis Eindhoven. Onder andere de Koning, Koningin en Premier waren daarbij aanwezig. Op tv pasten vele zenders hun programmering aan. Op veel plekken in Nederland was een minuut stilte.

De colonne met rouwauto`s was op tv te volgen terwijl ze naar Eindhoven reden. Het was erg indrukwekkend om te zien. Ook hoe de omstanders daarop reageerden. Overig verkeer stopte in de berm als teken van respect, mensen stonden op de vluchtstroken te kijken, bijna overal was het stil.

Air Crash Investigation

Aanstaande zondag 4 maart om 21.30 uur start er een nieuw seizoen van Air Crash Investigation op National Geographic. In deze eerste uitzending staat de ramp met de MH17 dus centraal. In deze uitzending wordt verteld wat er gebeurt is.

Ga jij kijken naar deze speciale uitzending van Air Crash Investigation? 

Uitgebreide informatie over de MH17 vind je hier

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

5 thoughts on “Air Crash Investigation MH17

  1. Dat staat nog op mijn netvlies gedrukt. Vreselijk!
    De hele uitzending op 23 juli ben ik stil geweest. Af en toe werd die stilte doorbroken door het gesnik. Nog steeds kan ik er van in janken uit barsten. Zoiets zou niet mogen gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *