Als ik mijn bruiloft over zou doen

Vandaag ben ik 8 jaar getrouwd. De tijd vliegt voorbij. Het was een koude, maar zonnige novemberdag en er was zelfs sneeuw gemeld. Dat leek me fantastisch, ik ben gek op sneeuw en zag mezelf altijd al als een sneeuwbruidje. Ik denk nog vaak terug aan die 26e november 2010. En hoewel ik nog steeds achter mijn beslissingen sta van toen, zijn er nu echt wel dingen die ik anders zou doen. Ik vertel je hoe mijn dag er uit zou zien als ik mijn bruiloft over zou doen.

Inhoudsopgave

Trouwjurk

Ik vond mijn jurk destijds echt passend bij mij. In eerste instantie had ik een compleet ander plaatje in mijn hoofd: een witte jurk met een prachtige, winterse jas. Zoals ik al zei wilde ik graag een winters bruidje zijn. De jurk die ik voor ogen had was helaas buiten budget en zo ging ik op zoek naar andere, meer betaalbare jurken. Ik kwam uit bij een bruidsmode-outlet in Eindhoven. Prachtige jurken van designers, echter van voorgaande jaren. Ik heb 4 jurken gepast. Toen ik mijn jurk aantrok had ik direct een “JA” gevoel. Ik heb er dus ook nooit spijt van gehad dat ik voor deze jurk ben gegaan.

Lees ook: Tradities huwelijk

Inmiddels zijn we 8 jaar verder, ben ik veranderd en mijn smaak dus ook. Als ik nu jurken zou gaan passen zou ik toch echt in eerste instantie weer kiezen voor een witte jurk. Dat winterse plaatje blijft in mijn hoofd zitten. 😉 Ik zou alleen deze keer ook eens nauwsluitende jurken willen passen en misschien wel gaan voor een jurk met lange mouwen.

Trouwringen

We hebben geen trouwringen. Enerzijds omdat we ze te duur vonden en anderzijds omdat Dave geen ringen mocht dragen op zijn werk in verband met de veiligheid. Omdat een bruiloft zonder ringen ook een beetje raar was, kozen we ervoor om onze vriendschapsringen, die we jaren eerder hadden gekocht, uit te wisselen. Na die dag zijn ze ook weer in de kast verdwenen en ik heb eigenlijk geen flauw idee waar ze zijn…

Trouwdag

De trouwdag: we zijn getrouwd in een kasteeltje. Het was een kleine ruimte en er was een open haard aan. Hartstikke mooi. Het was een prachtige locatie, ook om foto`s te maken.

Daarna zijn we naar het indoorspeelparadijs gegaan en hebben we het hartstikke gezellig gehad. De kinderen vermaakten zich optimaal en ook de volwassenen stonden op trampolines en in de ballenbak. Die avond zijn we met een klein groepje gaan uit eten.

We kozen hiervoor omdat we de mensen bij ons wilden hebben die op dat moment belangrijk waren in ons leven. Maar ook omdat we geen groot budget hadden. Ik had het niet anders willen doen. Nog steeds staan we achter onze keuzes van destijds.

Maar nu dan? Zou ik het weer zo doen of zou ik voor een andere bruiloft kiezen? Eerlijk is eerlijk: Als Dave me nu ten huwelijk zou vragen zou ik het heel anders doen. Ik zou samen met mijn gezinnetje lekker op vakantie gaan naar de sneeuw. Ergens een mooi, klein kerkje zoeken en die prachtige, witte, nauwsluitende jurk met mooie winterjas aantrekken. De kinderen zouden er mooi uit zien: netjes gekleed, geen poespas. Gewoon iets waar ze zich prettig in voelen. Net als Dave. Ook hij zou gewoon aantrekken waar hij zich het meest prettig in voelt. Waarschijnlijk gewoon een spijkerbroek met een zwart shirt. Daar zouden we trouwen, met een heel klein groepje mensen die er altijd voor ons zijn geweest en die wij er graag bij zouden willen hebben. Zo zou onze bruiloft er nu uitzien.

Zou jij jouw bruiloft anders doen als je nu de keuze had?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *