Als twee druppels water…

Als een baby geboren wordt dan zeggen je gasten vrijwel meteen dat hij of zij op 1 van zijn ouders lijkt. Dezelfde neus, dezelfde ogen of dezelfde lach. Vooral de opa`s en oma`s laten zich hier nog wel eens in gaan en zien allerlei gelijkenissen met jou van vroeger toen je klein was. Zo hoor ik ook regelmatig dat mijn dochter op me lijkt. Als twee druppels water…

Als ik naar mijn dochter kijk zie ik dat zelf dus niet. Ok, ze is blond en het is maar een fijn poppetje. Ik ben ook blond en ik ben ook altijd zo`n fijn poppetje geweest, maar voor de rest zie ik geen gelijkenissen. Mensen die ik jaren niet gezien heb en die ik dan ineens ergens tegenkom roepen direct: “Nou, als ze die kleine van jou op de markt in Roermond neer zouden zetten, dan zou iedereen weten dat ze van jou is. Die brengen ze je altijd terug. Jullie zijn twee druppels water!”

En nog zag ik het niet. Zoveel lijkt ze echt niet op me! Afgelopen zomer hadden we er een discussie over bij mijn moeder thuis en besloot mijn man bovenstaande foto te maken. Oei…toen zag ik dus pas wat iedereen bedoelde. Jeetje! We lijken echt op elkaar. Kijk die neus, kijk dat haar, kijk die lach. Alsof ik een mini-kopie van mezelf zag.

Ik vroeg een aantal andere bloggers of hun kinderen ook op hun ( of hun partner ) leken en kreeg een paar leuke reacties die ik graag met jullie deel.

Linda_en_Emma

Linda van de website Kidzblozzy zegt: “De gelijkenis is redelijk groot, niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua doen en laten. Mijn moeder roept wel eens dat we een carbonpapiertje gebruikt hebben šŸ˜‰ Een copy-paste van mijn DNA. Nog zo’n veel gehoorde opmerking van mijn ouders: Het lijkt wel of we 35 jaar terug leven! Ze doet alles net als jijā€¦”

Wat vind jij? Lijken Linda en haar dochter op elkaar? Op haar eigen website heeft ze er ook een artikel over geschreven, dat kun je hier terug vinden.

Mason_Lieke

Lieke van de website Robust-posch:Ā In het beginĀ zag ik erg veel gelijkenissen tussenĀ mijn vriend Melvin en mijn zoon MasonĀ en vond ik het enigste verschil eigenlijk de haarkleur. Nu Mason ouder wordt, na een maand of 2 begon hij al veel meer op mij te lijken als baby. Nu is hij ruim 8 maanden en zijn de gelijkenissen erg duidelijk en ziet iedereen het die mij als baby heeft gekend. Erg leuk!

Vind jij dat Mason en Lieke op elkaar lijken? ( Mason aan de linkerkant en Lieke aan de rechterkant )

Eve

Eve van The Fresh Gang zegt:Ā Mijn dochtertje en ik lijken totaal niet op elkaar, maar mijn vriend en dochterlief des te meer! Ik geef Eve volledig gelijk! Dit zijn echt 2 druppels water!

Lijken jij ( of je partner ) en je kind ook zoveel op elkaar of zie je totaal geen gelijkenissen?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *