Avondje uit met Damiën

Afgelopen zaterdag ging ik een avondje uit met Damiën. Dat is ook weer het leuke van iets oudere kinderen. Interesses veranderen en je zit niet meer naar een kabouter Plop film te kijken maar naar een stel moordlustige dino`s. 😉 Hij kon niet wachten tot de nieuwe Jurassic World film in de bioscopen draaide. Ik besloot hem zaterdagavond even voor acht uur te verrassen. “Heb je plannen vanavond? Of heb je zin om met mij uit te gaan?”

Inhoudsopgave

Naar de bioscoop

Zijn ogen begonnen meteen te stralen. Hij lag nog in ons zwembad maar wist er binnen een paar tellen uit te klimmen. “Gaan we naar de film?” Ik knikte maar had op dat moment ook pas het besef dat de film net pas uit was. Het kon dus ontzettend druk zijn in de bioscoop. Misschien was de film zelfs wel uitverkocht en reden we voor niks. Of misschien was het, gezien de temperaturen buiten, juist heel rustig.

Het bleek toch behoorlijk druk te zijn, maar we hadden nog plek. We kochten een drankje, popcorn en een zakje chips. Damiën wilde natuurlijk wel graag de Jurassic World beker met het poppetje erbovenop. “Die met de Indoraptor!” Dan komt het kind in hem echt nog naar boven, heerlijk. Eenmaal in de zaal hoorde ik mensen achter me zeggen: “Kijk, die coole beker! Soms zou je willen dat je nog kind was.” Ik moest er een beetje om lachen.

Jurassic World

We gingen dus naar de nieuwe Jurassic World film. In het verleden heb ik de Jurassic Park films vaak gekeken. Ik vond ze fantastisch. Toen een paar jaar geleden de eerste Jurassic World film uitkwam, heb ik alle oude films nog eens gekeken met Damiën.

Fallen Kingdom is een vervolg op de eerste Jurassic World film, die ook weer gebaseerd is op de Jurassic Park films uit de jaren 90. In de jaren 90 heeft John Hammond Jurassic Park ontwikkeld. Een park waar mensen naar toe konden gaan om dinosaurussen in levende lijve tegen te komen. Dat liep uiteraard hartstikke fout af.

Indominus Rex

In de film die 3 jaar geleden uitkwam, zien we eigenlijk hoe Jurassic Park verbeterd is: Jurassic World is geboren. In het laboratorium zijn ze zelfs zo ver dat ze een nieuwe dinosaurus gecreërd hebben: de Indominus Rex. Deze dinosaurus bestaat uit verschillende dinosaurussen. Eenmaal volgroeid moet hij groter zijn dan de T-Rex.

Een nadeel van zo`n ‘design-dino’ is dat je niet precies weet hoe de eigenschappen zich uiten. Deze dino blijkt een levensgevaarlijke combinatie te zijn en, zoals je al kunt raden, loopt het compleet verkeerd af. Jurassic World blijft verwoest achter.

Jurassic World Fallen Kingdom

In deze nieuwe film zien we weer Claire, die in de vorige film de parkmanager was. Ze heeft nog altijd een grote liefde voor dinosaurussen en wil de dino`s die nog op Isla Nublar leven redden. Er staat namelijk een vulkaan op uitbarsten. Mocht deze uitbarsten, dan betekent dat wederom dat de dinosaurus uitsterft.

Er zijn maar weinig mensen die het zien zitten om de dino`s te redden. In het verleden hebben ze al te vaak meegemaakt dat het misging waardoor er veel mensen zijn gestorven. Moet je een dergelijk beest dan nog wel redden? Of is het handiger om de vulkaan zijn werk te laten doen zodat ze uitsterven?

Ze wordt benaderd door Eli, die het geld beheert van Benjamin, een vriend van John Hammond. Ze krijgt de vraag of ze wil helpen de dino`s te redden. Er is een mooi eiland waar de dino`s in alle rust, zonder toeristen, kunnen leven. Ze moeten daar naar toe gebracht worden. Eli geeft aan dat ze ook Blue, een velociraptor, willen redden. En daar is Owen voor nodig.

Ze vliegen naar Isla Nublar maar komen er al vrijwel direct achter dat de vulkaan niet hun grootste probleem is. Eli heeft namelijk hele andere plannen met de dinosaurussen…

Jurassic World Fallen Kingdom review

Ja, meer ga ik dus niet vertellen. Dan zou ik gewoon teveel verklappen van de film. Je zult dus echt zelf naar de bioscoop moeten gaan om hem te kijken.

De film is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Mijn zoon wordt in oktober 12 en heeft hem ook gezien. In de zaal zaten kinderen die nog jonger waren, al zou ik daar niet direct voor kiezen. We keken de 2D versie van de film, voor 3D wilde ik niet gaan omdat het dan vaak nog realistischer is.

Er zaten best spannende momenten tussen, ook momenten waarbij mijn zoon eventjes zijn ogen dichtkneep. Wat ik mooi vond om te horen was dat er ruim 200 mensen in de zaal zaten, maar dat je een speld kon horen vallen op sommige momenten.

Wij vonden de film erg goed. Hij is verrassend, spannend en heeft ook humor op sommige momenten. Van begin tot eind hebben we ademloos gekeken, hij verveelde geen seconde. Het is wel handig als je de eerste Jurassic World film gekeken hebt, dan weet je een beetje waar het verhaal om draait. Fallen Kingdom is namelijk echt een vervolg.

Indoraptor

Ook in deze film is er weer een nieuwe dino ontworpen, de Indoraptor. Damiën had het er al een tijdje over, ik had geen idee dat het met de nieuwe film te maken had. Wat dat betreft loopt hij tegenwoordig echt een beetje voor op mij. Die Indoraptor moest echt een ‘bruut beest’ zijn en dat was toch echt wel waar hij op zat te wachten gedurende de film.

Heb jij deze nieuwe film al gezien?

 

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *