6 back to school tips

Nog even en de zomervakantie is ten einde voor het midden van ons land. Een week later begint het noorden en weer een week later is het zuiden aan de beurt. Het leek ons leuk om een Back to school artikel te maken. Waar moet je aan denken in de week voor de kinderen weer terug naar school gaan? Vandaag hebben we 6 Back to school tips voor je.

Inhoudsopgave

Terug in het ritme

In de zomervakantie is het natuurlijk altijd een beetje feest. Je volgt niet het normale ritme, gaat later naar bed en staat ook later weer op. In de laatste week voordat de kinderen weer naar school gaan, proberen we altijd een beetje terug te komen in het schoolritme. Steeds een paar minuutjes eerder naar bed tot je weer op het juiste tijdstip zit. Ook de laatste paar dagen bewust wat rust inplannen.

Alles compleet?

Is alles nog heel en compleet? Denk aan een rugzak, broodtrommels, drinkbekers maar ook gymspullen en misschien wel zwemspullen. Kijk wat nog past, haal nieuwe gymspulletjes en gymschoentjes en koop eventueel een nieuwe rugzak en broodtrommels.

Schrijven

Back to school tips: wat heb je nodig voor school?

Heb je schriften, pennen of kaftpapier nodig? Dan is dit het ideale moment om het aan te schaffen. Vergeet ook niet om een schoolagenda aan te schaffen als deze op de lijst van school staat. Bij Action en bij Hema hebben ze vele leuke spullen voor school.

Spannend!

Voor kinderen is een nieuwe klas of school erg spannend. Ga je ‘gewoon’ naar een hogere klas dan heb je wellicht je vriendjes 6 weken niet gezien en heb je genoeg te vertellen. Maar ga je van de basisschool naar de brugklas dan is het extra spannend. Van ‘de oudste van de school’ ben je nu ineens een brugpieper. Een nieuwe omgeving, nieuwe leerlingen en een compleet andere indeling van je schooldag inclusief huiswerk. Het is allemaal even wennen dus kijk niet verbaasd op als je lieve tiener wat van slag is.

Veel energie

Deze mag niet ontbreken in het lijstje van back to school tips: de eerste weken van het nieuwe schooljaar zijn best pittig. Het is wennen om weer in het ritme te komen, ineens moet je weer braaf op je stoeltje blijven zitten en je bezighouden met rekenen, lezen en schrijven. Zoiets kost veel energie. Let er dus op dat je kind goed eet en voldoende drinkt. Laat ze ook op tijd naar bed gaan om weer uitgerust wakker te worden.

Geef kinderen de regie

In plaats van vroeg in de ochtend heel veel te moeten is het beter om op je gemakje op te starten. Laat je kind de avond van tevoren zijn spullen klaar leggen. Laat ze op hun gemak een setje kleding uitzoeken en de rugzak inpakken met de juiste boeken/spullen. De volgende ochtend hoeft dan alleen nog maar de lunch klaargemaakt te worden en kun je de dag relaxt beginnen met een ontbijtje.

Heb jij nog back to school tips om dit lijstje aan te vullen? Plaats ze hier beneden in de comments.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *