Op mijn bucketlist: Barcelona

Ik denk dat vrijwel iedereen wel eens een bucketlist maakt: dingen die je graag zou willen doen, plekken die je ooit nog eens zou willen bezoeken. Mijn bucketlist is door de jaren heen wel iets veranderd. Echter is er 1 stad die er al zo`n 20 jaar op staat. Barcelona. Waarom ik dan nog nooit gegaan ben? Geen idee, want via Transavia kun je al voor een paar tientjes een stedentrip naar Barcelona boeken. Geld is dus niet het issue. Soms denk ik er wel eens over na. Waarom Barcelona? En welke plekken zou ik bezoeken?

Inhoudsopgave

Al 20 jaar

Al vanaf mijn tienertijd wil ik Barcelona graag een keer bezoeken. Ongeveer 20 jaar geleden bezocht mijn vader Barcelona met mijn broer. Ik bleef die dag met mijn moeder in Lloret de Mar waar we toen op vakantie waren. Maar toen ze dus terug kwamen en vol verhalen zaten over de schoonheid van Barcelona had ik direct een beetje spijt…

Sagrada Familia

Ik denk dat voornamelijk de Sagrada Familia mij trekt. De kerk waar al zolang aan gebouwd wordt en die nog steeds niet af is. Ik kan echt onder de indruk zijn van dit soort bouwwerken, hoewel ik verder niks met kerken heb. Hij is ontworpen door Antoni Gaudi en is vermoedelijk in 2026 klaar. De bouw is gestart in 1882 dus als hij af is zitten er heel wat uren werk in. Inmiddels staat de kerk ook op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Park Güell

Dit beroemde park staat bekend om de bankjes en de salamander van mozaïek. Ik vind mozaïek leuk en heb zelfs een periode gehad waarin ik zelf een bankje wilde mozaïeken. Dat zou vast en zeker mooi staan in mijn achtertuin. Ik heb totaal geen idee hoeveel tijd zoiets kost en achteraf gezien ben ik blij dat ik er nooit aan begonnen ben. Ik heb eens een kaarsenhouder gemaakt met mozaïek-steentjes en dat heeft me behoorlijk wat uurtjes gekost. Niet aan mij besteed, maar ik blijf het prachtig vinden om te zien.

Las Ramblas

De meest toeristische plek van Barcelona moet je natuurlijk gezien hebben. Het schijnt een plek te zijn met vele bloemenstalletjes en straatmuzikanten en het lijkt me heerlijk om hier gewoon even de toerist uit te hangen en wat mooie souvenirs voor de kinderen te scoren.

Font Magica

Ik kan genieten van de dingen die mensen verzinnen en creëren. Fantastisch hoe ze op een idee kunnen komen, geweldig als het werkelijkheid kan worden. Font Magica ( de fonteinen ) zijn ook zoiets aparts. Op gezette tijden kun je hier naar mooie watershows kijken, compleet met verlichting. Iets wat je eigenlijk niet mag missen als je Barcelona bezoekt dus.

De historische straatjes van Barcelona

Barcelona is niet alleen maar toerisme. Er zijn ook tal van historische straatjes die je in moet kunnen wandelen. Weg van het toerisme vind je vaak de mooiste dingen en ontmoet je de meest interessante mensen. Ik ben dan ook zeker voorstander van de minder toeristische plekjes.

Zoals je leest kan ik best mijn tijd om krijgen in Barcelona. Nu alleen nog de tijd vrijmaken om daadwerkelijk in het vliegtuig te stappen en te genieten van al het moois. 😉

Heb jij Barcelona wel eens bezocht? En wat zou jij me aanraden zeker te gaan bezoeken? 

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

One thought on “Op mijn bucketlist: Barcelona”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *