Beekse Bergen

Dierentuin de Beekse Bergen is een veelzijdige dierentuin die je op elk moment kunt bezoeken. Natuurlijk is het ideaal als het droog en zonnig is, maar mocht er een buitje vallen, dan hoef je niet je dag te onderbreken en ergens binnen te gaan zitten tot het voorbij is. Nee, bij de Beekse Bergen kun je op safari. Op vele safari`s.

Inhoudsopgave

Autosafari Beekse Bergen

Met de auto kun je een route rijden door het park. Je kunt in je eigen tempo rijden en op je gemak de dieren bekijken. Wel je raam dichthouden en natuurlijk de dieren niet voeren. Je komt namelijk ook door het gedeelte waar de gevaarlijkere dieren zitten. Het leukste op deze route zijn wel de giraffen. Die zijn zo nieuwsgierig dat ze echt dichtbij komen en door je vooruit naar binnen gluren.

De autosafari is op eigen risico. Je rijdt met je auto tussen de dieren door en dieren blijven onvoorspelbaar. Wij hebben verschillende keren de autosafari gedaan de laatste jaren en hebben nog nooit schade overgehouden aan onze auto`s.

Halverwege de autosafari heb je de mogelijkheid om je auto te parkeren en met een andere safari verder te gaan. Uiteraard mag je ook de complete safari afmaken en daarna pas aan een andere safari beginnen.

Bussafari-beekse-bergen

Bussafari Beekse Bergen

Op bepaalde tijden vertrekt er een bussafari vanaf de opstapplaatsen. Ook dit is erg leuk om te doen. Hij loopt een tikkeltje anders dan de autosafari waardoor je weer compleet andere dieren ziet. Bovendien is er een gids aan boord die leuke dingen vertelt over de dieren en zelfs materialen bij zich heeft. Heb je vragen dan kun je ze uiteraard stellen.

Halverwege de safari stopt de bus op een parkeerplaats. Je moet dan uitstappen maar mag natuurlijk meteen in de rij aansluiten om weer met de bus verder te gaan en het tweede gedeelte van de safari te doen.

bootsafari-beekse-bergen

Bootsafari Beekse Bergen

De bootsafari is ook weer uitermate geschikt voor als het regent. Binnen zit je lekker droog en je maakt een leuk tochtje over de rivier. Ook hier is een gids aanwezig die iets vertelt over de dieren die je onderweg tegenkomt, uiteraard weer andere dan bij de overige safari`s.

Ook hier moet je halverwege uitstappen maar heb je de mogelijkheid om direct weer in de rij te gaan staan om de tweede helft van de tocht af te maken.

Lees ook: 10 leuke dierentuinen

Beekse-bergen1

Wandelsafari Beekse Bergen

Hier heb je dus het droge weer voor nodig, maar ook met de wandelsafari ben je een tijdje zoet. Je komt ( wederom andere ) dieren tegen, kunt op ontdekkingsreis gaan in de speeltuinen, hebt de mogelijkheid om in 1 van de restaurants iets te eten of te drinken en kunt shows zien die op bepaalde tijden plaatsvinden.

Alles bij elkaar kun je echt wel een dag om krijgen in dit Safaripark. Ook de afwisseling is leuk en kleine kinderen en ouderen kunnen zich hier prima vermaken omdat ze niet afhankelijk zijn van een hele dag lopen. Wil je meer informatie over de Beekse Bergen? Klik dan hier.

Ben jij wel eens in de Beekse Bergen geweest? En wat is jouw favoriete safari?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *