Ben ik egoïstisch?

Landon is nu bijna 2 weken oud. Twee weken van knuffelen en van verwondering kijken naar dit kleine wondertje. Dit bijzondere wezentje waarvan ik niet gedacht had dat het ons nog eens gegund zou zijn. De afgelopen dagen heb ik genoten in mijn cocon en ik heb er geen spijt van dat ik het op deze manier heb aangepakt. Al heb ik me de laatste dagen ook wel eens afgevraagd: ben ik egoïstisch?

Inhoudsopgave

Moeten, verwachten en gevoel

Bij Damiën en Daelyn stond ik heel anders in het leven. Deed ik wat ik dacht dat moest of wat ik dacht dat er verwacht werd van mij als nieuwe moeder zijnde. Ik luisterde totaal niet naar mijn gevoel, iets wat juist het belangrijkste is in het leven. Deze keer besloten Dave en ik het dus heel anders aan te pakken. Luisteren naar ons gevoel, ook al zouden mensen het daar niet mee eens zijn. Ons gezin komt op de eerste plaats. Sorry, dan maar even egoïstisch.

01

Borstvoeding is hard werken

Ik geef borstvoeding en dat wil ik graag laten slagen. Afgelopen week liep het behoorlijk de mist in. De kraamverzorgster ontdekte op tijd dat ik een beginnende borstontsteking had. Ook had ik flinke tepelkloven, tot bloedens toe. Borstvoeding was geen pretje meer, bij elke voeding zat ik huilend op bed of op de bank vol angst om mijn kindje aan te leggen. De makkelijkste manier is om er mee te stoppen en over te stappen op de fles, maar dat is iets wat ik niet wil. Ik ben vastberaden hierin. Ik heb veel en goede voeding en ik vind het juist erg fijn om ons momentje samen te hebben. Ik kan daar echt van genieten.

Vanwege die beginnende ontsteking en die kloven heb ik bezoek afgebeld. Ik wilde me concentreren op mijn kind en op die borstvoeding. Daar kan ik even niemand bij gebruiken. Het kost me veel energie, maar nu ik een week verder ben, ben ik blij dat ik doorgezet heb. De ontsteking heeft niet doorgezet en ik heb nog maar aan 1 borst een kloof die gelukkig een heel stuk kleiner is dan een week geleden.

samen

Egoïstische ikke

Ik blijf nog even mijn egoïstische ikke. Ik concentreer me nog even lekker op mijn borstvoeding tot allebei mijn borsten geheeld zijn en ik hou me netjes aan mijn rusttijden. Een vermoeide moeder is een vervelende moeder ( althans, in mijn geval ) en aangezien ik nog 2 schatjes heb rondrennen zou het fijn zijn als ik redelijk uitgerust ben als ze uit school komen. Ik leef dus nog lekker in mijn cocon en dat bevalt me voor nu prima.

 

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

7 thoughts on “Ben ik egoïstisch?

  1. Je doet het super! Zo deed ik het bij mijn derde en vierde ook. Bij de eerste twee volgde ik ook mijn gevoel niet en dat had serieuze gevolgen (postnatale depressie is geen lachertje). Bij de derde en vierde was ik zoveel gelukkiger en verliep alles zoveel rustiger. Ik vind je helemaal niet egoïstisch, jij doet net wat het beste is voor jou gezin. Geniet maar van dat kleine hummeltje en proficiat!

  2. Je doet het top. En hoezo egoïstisch? Mensen hoeven je toch geen 24 uur op de lip te hangen en te storen. Goed bewaken die grenzen. Jij moet datgene blijven doen waar je je prettig bij voelt. En de omgeving. ……….. Die past zich maar aan.

  3. Je doet het fantastisch. Ik zou willen dat ik zo verstandig was geweest bij mijn kinderen. Ik had toen ook veel egoïstischer moeten zijn. Sterkte met de borstvoeding. En geniet van je gezin.

  4. Je doet het super mama! Ik weet hoe zwaar het is in het begin…en vooral hoe ontzettend pijnlijk. ..maar je gaat gewoon door het vuur voor je zoon en dat is alles behalve egoïstisch. Dat is juist geweldig!Landen boft maar met zo’n mama!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *