Blopens: Kleuren door te blazen op stiften

Blopens

Soms kom je producten tegen die je gewoon geprobeerd moet hebben. Werkt het wel zoals het op de verpakking staat en is het eigenlijk wel zo leuk als het lijkt? Toen ik laatst de Blopens tegen kwam vroeg ik het me af. Wat zouden de kinderen ervan vinden?

Blopens: je eigen graffiti-achtige tekening maken

Ik kocht dus een setje en nadat ik het aan de kinderen gegeven had, waren ze een beetje verbaasd. Dit waren wel hele rare stiften. Ik heb ze uitgelegd hoe het werkte. Je kunt de stift in de huls vastzetten en dan moet je door het mondstuk blazen waardoor je kunt kleuren. De bedoeling is dat je een graffiti-achtige look krijgt, maar dat begrepen ze in eerste instantie niet zo heel goed.

Blopens1

Het werkt vrij makkelijk, je kunt de pennen op simpele wijze inderdaad in de huls vastzetten. Mocht je toch op de normale manier willen kleuren, dan kan dat ook. Je kunt de stiften gewoon gebruiken.

De kinderen vonden de Blopens erg leuk en origineel. Ze hadden er veel plezier in en je hoeft niet heel hard te blazen om er een beetje inkt uit te krijgen. Ook blijft het schoon, het is dus niet zo dat heel je mond vol hangt met inkt of dat alles onder zit.

Blopens2

Bij deze set zaten ook nog 10 kartonnen sjablonen zodat de kinderen mooie tekeningen konden maken. Ook dat was een succes. Je moet de sjablonen wel goed tegen het papier drukken omdat je de inkt er anders onder blaast. Een andere optie is om het sjabloon vast te plakken, maar dan zou ik het niet met gewone plakband doen anders trek je het blaadje weer aan stukken. Schilderstape is een betere optie. Om toch een beetje de graffiti-look te krijgen moet je van een afstandje blazen en niet dicht op het papier.

Blopens: Ja of nee?

De kinderen en ik zeggen Ja! Deze Blopens zijn erg leuk en een mooie afwisseling op het gebied van kleuren. En zijn ze moe geblazen dan kunnen ze de stiften evengoed nog op de normale manier gebruiken.

Was jij al bekend met de Blopens?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *