Blote voetenpark in Brunssum

Ik had er al veel over gehoord en was er al vaak voorbij gereden als we richting het zuiden gingen, maar ik was er nog nooit geweest. Het blote voetenpark in Brunssum. Op aanraden van vriendin en collega-blogger Nancy besloten we afgelopen week er naar toe te gaan. Het weer was prachtig, niet te warm en niet te koud, en de kinderen waren razend enthousiast.

blote-voetenpark-brunssum

Wat is het blote voetenpark?

Wat ik niet wist was dat er meerdere van dit soort parken in Nederland bestaan. Ik was in de veronderstelling dat Brunssum het enige blote voetenpark was. Eigenlijk is het vrij simpel. Op je blote voeten leg je een wandelroute door het bos af. Onderweg voel je verschillende structuren aan je voeten, van steentjes tot modder. Ook kun je er voor kiezen om de alternatieve route te kiezen. Kom je een paadje van kiezelsteentjes tegen, maar vind je dat niks? Dan loop je gewoon over het zandpaadje ernaast.

In Brunssum betaal je voor volwassenen €6,50 entree en voor kinderen €3,50. Geen wereldprijzen en dus leuk voor een dagje uit. Voor €5 kun je een kluisje huren voor je waardevolle spullen, dat geld krijg je achteraf terug. Er werd ons van tevoren verteld dat we er ongeveer anderhalf uur over zouden lopen, maar we hadden er iets langer voor uitgetrokken aangezien ik zwanger ben en we er min of meer vanuit gingen dat de kinderen onderweg wel ergens zouden spelen of interessante stukjes 2 keer wilden lopen.

blote-voetenpark-brunssum1

Onze ervaring

Ik ben niet zo`n blote voetenmens. Hier thuis en achterom wel, maar ik moet verder niks hebben van viezigheid aan mijn voeten. Ik zal dus vrij snel mijn slippers aantrekken in de zomer. Het eerste stuk was wel te doen, dat is een stukje door het speelzand lopen, maar daarna loop je echt het bos in. Paadjes met steentjes, dennenappeltjes, mos en modder komen voorbij. Ook wandel je over boomstronken, bruggetjes en paaltjes. Mensen die in een rolstoel zitten of slecht ter been zijn hebben hier niks te zoeken.

Gezien mijn zwangerschap heb ik sommige stukjes overgeslagen die ik wel gewandeld zou hebben als ik niet zwanger was geweest. Ik vond het fijn dat die mogelijkheid er was. De kinderen hebben het gigantisch naar hun zin gehad. Onderweg kwamen we een aantal rustplekjes tegen waar ook prullenbakken stonden. Daar besloten we dus even te gaan zitten terwijl de kinderen hun gang konden gaan. Uiteindelijk zijn we ruim 3 uur onderweg geweest.

blote-voeten-park-brunssum2

Het enige nadeel is dat er geen wc onderweg is. Het laatste stukje hebben we echt in versneld tempo moeten lopen omdat de kinderen naar de wc moesten. En dan waren we van tevoren nog geweest. Het zou niet verkeerd zijn als er halverwege het pad een klein restaurantje of terrasje met wc zou staan.

We hebben het wel echt ontzettend naar onze zin gehad en het was zeker voor herhaling vatbaar. Onze kinderen vonden de modderpoel het meest interessant en hebben er ook echt een aantal keer doorheen gewandeld. Bij kinderen komt deze poel toch zeker tot hun middel, dus schone kleren meenemen is geen overbodige luxe. Het liefst ook oude kleren aangezien ik de broeken niet meer schoon kreeg. 😉

Arno deelde op zijn website een artikel over de blotevoetenpaden in Brabant.

Heb jij wel eens een Blote Voetenpad bezocht?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

10 thoughts on “Blote voetenpark in Brunssum

    1. Er schijnen meer van dit soort paden in Nederland te liggen. Als je via google zoekt op een blote voetenpark in jouw provincie dan komt er misschien wel een site naar boven.

    1. Is ook leuk voor de mama`s hoor. 😉 Ik zou je alleen aanraden om echt oude kleren aan te trekken. Ik heb de broek van Daelyn inmiddels 3 keer gewassen en hij is niet schoon te krijgen.

    1. Ik had verwacht dat onze dochter het leuker zou vinden dan onze zoon. Ze is echt een kind wat zich graag vies maakt en mijn zoon juist helemaal niet. Hier was het dus echt omgekeerd. 😉

  1. Leuk! Mijn kinderen zijn echt fan van blotevoetenpaden. Maar wat je zegt: als je slecht ter been bent, is het bijna niet te doen. 1,5 uur zou echt niet te doen zijn voor mij, maar toen we op vakantie waren, hadden we er 1 gevonden in Zeewolde die een flink stuk korter was. Dus dan laat ik die rolstoel even en ploeter met wandelstok dat pad af. Gelukkig waren er ook genoeg bankjes onderweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *