Blueberry yoghurt cake uit de airfryer

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik het leuk zou vinden om een video te maken over koken en bakken in de Airfryer. Nu is dat zeker een leuk idee voor een video, maar ik ben niet in het bezit van een Airfryer. Gelukkig kon ik er eentje lenen van mijn moeder. Ik besloot een lekkere cake te maken met yoghurt die ik nog in de koelkast had staan. Bij deze het recept voor Blueberry yoghurt cake uit de airfryer.

Wat heb je nodig voor blueberry yoghurt cake uit de airfryer?

De airfryer is een veelzijdig apparaat waar je veel verschillende gerechten in kunt klaar maken. (klik hier voor meer informatie over de airfryer en actuele prijzen) Tot nu toe heb ik geprobeerd gevulde stokbroodjes, kip en dus de cake te maken, zoals je kunt zien in onderstaande video. De cake viel echt goed in de smaak vandaar dat ik het recept ook op mijn blog met je wilde delen.

In principe kun je elke soort yoghurt gebruiken voor deze cake. Heb je gewone yoghurt staan? Dan gebruik je die. Heb je een yoghurt met een smaakje zoals aardbei, mango of perzik staan? Dan gebruik je die. De yoghurt geeft net een lekkere, frisse smaak aan de cake.

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van een kleine springvorm. (Voor meer informatie over deze springvorm klik je hier)

De hoeveelheden zoals hier beneden beschreven staan zijn net voldoende voor deze springvorm. Je krijgt dan een kleine cake die geschikt is voor ongeveer 2 personen.

  • 70 gram bloem
  • een theelepeltje bakpoeder
  • 1 ei
  • 50 gram suiker
  • 50 ml olijfolie
  • 75 gram bosbessenyoghurt (of een ander smaakje)

Hoe maak je deze cake?

Vet het bakvormpje in. Meng alle ingrediënten met een garde goed door elkaar. De airfryer zet je op 160 graden. Zet de cake 30 a 35 minuten in de airfryer. De cake is goed als je er een tandenstoker in prikt en deze er droog uitkomt.

Het is natuurlijk maar een kleine cake maar hij is groot genoeg om samen van te snoepen met een lekker kopje thee erbij.

Smakelijk!

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *