Bohemian Rhapsody

Bohemian rhapsody

Bohemian Rhapsody is denk ik 1 van de meest bekende nummers van de band Queen. Een band die bekend is over de hele wereld en bij vele generaties. Hoewel de leadzanger Freddie Mercury al in 1991 gestorven is, ken ik vele nummers van Queen. Ik hoorde ze thuis en later tijdens het stappen. Nu is er de film Bohemian Rhapsody en daar ben ik afgelopen week naar toe geweest.

Inhoudsopgave

Bohemian Rhapsody film

Ik had al een tijdje geleden gezien dat de film er aan zat te komen. Ik hou van de muziek van Queen dus ik besloot direct dat ik de film zou gaan kijken zodra hij in de bioscopen draaide.

De film gaat over het ontstaan van Queen maar voornamelijk over de rol van Freddie Mercury binnen de band. Hoe is hij bij de band gekomen? Hoe bepalend was hij voor de muziek? Maar ook geeft de film je een kijkje in zijn privé leven. En zeg nou eerlijk: dat laatste is waarom de meeste mensen blogs lezen, vlogs kijken en naar dit soort films gaan. Het privé leven van een persoon is altijd razend interessant, ook al gebeurt er weinig. 😉

Bohemian Rhapsody Cast

Ik ga nooit echt naar een film omdat er een bepaalde acteur in speelt. Eerlijk is eerlijk: bij een bepaalde acteur heb je toch bepaalde verwachtingen en dan is het jammer als de film tegenvalt. In Bohemian Rhapsody spelen voor mij voornamelijk onbekende acteurs en actrices.

Toen ik eenmaal in de bioscoop zat, kwam de acteur die Freddie speelde me wel erg bekend voor. Ondanks die grote tanden. Ik had alleen geen idee waarvan. Het bleek Rami Malek te zijn. Deze acteur heeft eerder al in Night at the Museum en in Twilight: Breaking Dawn Part 2 gespeeld. Aha! Daar kende ik hem dus van. Hij heeft een apart gezicht en dat blijft je gewoon bij.

Verder herkende ik Mike Myers die Ray Foster speelde. Mike zat goed in de make-up en ik herkende hem dan ook aan zijn stem op zeker moment. Het is geen hele grote rol voor Mike, maar het is wel een belangrijk moment in de film.

De overige 3 bandleden worden gespeeld door Ben Hardy ( Roger Taylor ) onder andere bekend van X-men Apocalypse, Joseph Mazello ( John Deacon ) onder andere bekend uit de allereerste Jurassic Park film uit 1993 waarin hij de kleinzoon van Hammond, Tim, speelde en Gwilym Lee ( Brian May ) die onder andere een rol had in The Tourist ( film met Johnny Depp en Angelina Jolie )

Bohemian Rhapsody review

En dan nu mijn ongezouten mening over deze film…. 😉

Zoals eerder gezegd was ik voornamelijk bekend met de muziek van Queen. Ik had ook wel enkele videoclips gezien en wist dat Freddie uiteindelijk is gestorven aan aids, ergens in het begin van de jaren `90.

De rol van Freddie wordt vertolkt door Rami Malek. Een rol die niet makkelijk moet zijn geweest. Freddie was namelijk een behoorlijk extravagant persoon. Malek weet deze rol verbazingwekkend neer te zetten. De bewegingen die hij maakt op het podium zijn amper te onderscheiden van de bewegingen die Freddie maakte. De manier van praten, van kijken en van zich gedragen lijken me echt bij Freddie te passen. Als de film ons meeneemt richting begin jaren `80, als Freddie korte haren heeft, vind ik dat Malek zijn uiterlijk nog meer weg heeft van Freddie.

De overige bandleden worden overigens ook goed neergezet, zoals ze op mij over zijn gekomen tijdens optredens en interviews. Stuk voor stuk jongens die rustig zijn en het prima vinden dat Freddie de show steelt op het podium.

Freddie Mercury

De film gaat voornamelijk over het leven van Freddie. We stappen in zijn leven begin jaren `70. Freddie heette toen nog Farrokh Bulsara ( heb ik nooit geweten ) maar heeft later in de jaren `70 zijn naam officieel laten veranderen. Freddie is een jonge jongen die graag uit gaat. Zijn vader ziet dat niet zo zitten en vanaf het begin merk je dat de relatie tussen hem en zijn vader niet goed is. Dat Freddie niet geaccepteerd wordt door zijn vader.

Freddie kijkt graag naar een bepaalde band en als hij met ze in gesprek komt, hoort hij dat de leadzanger opgestapt is. Hij biedt zichzelf aan als nieuwe leadzanger maar wordt in eerste instantie afgewezen vanwege zijn gebit. Als hij laat horen wat hij kan met zijn stem, veranderen de bandleden van mening. Uiteindelijk veranderen ze ook de bandnaam in Queen.

Freddie is een uitgesproken persoonlijkheid. Op het podium is hij meer dan aanwezig, weet hij het publiek mee te krijgen en zet hij een echte show neer. Privé is hij een verlegen en onzekere man die zijn veiligheid vindt bij Mary. Een vrouw waar hij mee trouwt maar op een bepaald ogenblik weer van gaat scheiden omdat hij erachter komt dat hij op mannen valt. Mary en Freddie blijven altijd heel hecht met elkaar en dit komt ook gedurende de film geregeld voorbij.

Freddie kent een slechte periode, een periode waarin hij zoekende is naar zichzelf en naar wie hij is. In deze periode zakt hij af, gebruikt drugs en verlaat uiteindelijk de band om een solo-album op te nemen. Eenmaal weg bij de band komt hij erachter dat hij de veiligheid van de band mist en dat ze alleen samen de muziek kunnen maken waar ze zo bekend mee zijn geworden.

Live Aid 1985

In 1985 vindt het grote benefiet-concert Live Aid plaats. Tijdens dit concert vragen vele bekende artiesten aandacht voor de hongersnood in Ethiopië. In eerste instantie is Queen hier niet bij aanwezig. Uiteindelijk weet Freddie de overige bandleden over te halen hier aan mee te doen en het wordt het beste optreden van Queen ooit.

In de jaren daarna is Queen weer actief. Inmiddels is Freddie erachter gekomen dat hij aids heeft. Dit heeft hij ook verteld aan de overige bandleden, echter wil hij het stil houden voor de rest van de wereld. Hij wil dat mensen de albums kopen vanwege de muziek en niet omdat ze hem zielig vinden. Op 23 november 1991 maakte hij wereldwijd bekend dat hij de ziekte aids had. Een dag later, op 24 november 1991 stierf Freddie aan de gevolgen van een longontsteking, op 45-jarige leeftijd, in zijn huis in Londen.

Na het zien van de film heb ik meer begrip en waardering gekregen voor Freddie. Hij heeft het absoluut niet makkelijk gehad. Hij heeft verkeerde beslissingen genomen ( wie niet?) maar deze beslissingen hebben hem gemaakt tot de man die hij was. Hij was een lieve man, een man die trouw was aan het kleine clubje mensen om hem heen, een ware performer, een groot artiest, een persoonlijkheid die nooit vergeten mag worden.

Heb jij de film al gezien? Of ben je van plan hem te gaan kijken? Ik lees het graag in de reacties.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Bohemian Rhapsody

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *