Bonensalade

Ik eet graag salades. En dan niet degene die je overal tegenkomt, maar juist de salades die zorgen voor een beetje variatie. Nu moet ik zeggen dat de kinderen niet echt gek zijn op sla dus de slablaadjes vissen ze er meestal tussen uit. Deze bonensalade vinden ze dan weer wel lekker. En eigenlijk kan hij altijd wel. Tijdens de zomer, maar zeker ook tijdens de winter.

Wat heb je nodig?

De hoeveelheden zoals hieronder gebruikt zijn geschikt voor 4 personen. De bereidingstijd zal ongeveer een kwartiertje zijn.

  • Een pot bonen ( je kunt ook verse bonen nemen, deze moet je dan wel eerst koken )
  • Een rode paprika
  • Spekblokjes
  • Een bakje taugé
  • Dressing

Bonensalade1

Hoe maak je het?

De spekblokjes moet je even uitbakken. Het lekkerste is als deze koud zijn voor de salade. Je zou ze dus al in de ochtend of de dag ervoor klaar kunnen maken. Laat ze na het uitbakken op een stukje keukenrol uitlekken, anders krijg je er een gestold vetlaagje omheen.

De taugé kun je even in de pan bakken, maar ik vind het lekkerder om hem gewoon rauw onder de salade te doen. Even goed wassen en drogen dus. De paprika snijd je in stukjes. Ook deze gaat rauw in de salade. De bonen zijn van de Aldi, uit een pot, maar je kunt ook verse bonen gebruiken mocht je dit lekkerder vinden.

In dit recept heb ik gebruik gemaakt van een heldere sladressing. Eerder heb ik de salade met een yoghurtdressing gemaakt en dat was ook erg lekker. Dit was iets frisser en vond ik eigenlijk meer voor de warmere dagen. Bij de salade kun je stukjes stokbrood eten, maar hij is ook erg lekker bij een eenvoudige avondmaaltijd. Denk dan bijvoorbeeld aan aardappelen en een stukje vlees.

Hou jij ook zo van aparte salades?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *