Break Free

Wij spelen graag spelletjes. Een beetje afhankelijk van onze bui kan dat een langdurend bordspel zijn of juist een gezellige snelle game die zorgt dat je niet meer bijkomt van het lachen. Onlangs mochten wij het spel Break Free ontvangen om te reviewen. Ermee bezig zijn zorgde voor lachbuien en flinke spanning.

Break Free

De naam zegt het eigenlijk al. Je moet ervoor zorgen dat je vrijkomt. Het liefst zo snel mogelijk, want dan verdien je de meeste punten. De bedoeling is dat je een handboei om je pols doet en deze zo snel mogelijk van je pols afhaalt. Er zijn 3 verschillende inzetstukken: groen, geel en rood. Er zijn dus ook 3 rondes tijdens het spel.

Je begint in ronde 1 met het groene inzetstuk. Dit zet je makkelijk vast in de handboei. Er is 1 speler die aftelt en vanaf het moment dat er GO geroepen wordt, pakt iedereen de loper die voor zijn of haar neus ligt. In de inzetstukken zit een soort doolhofje. De bedoeling is dat je met de loper door dat doolhofje komt en eenmaal bij het einde aangekomen springt je handboei open. Dan moet je het muntje pakken met de hoogste score.

Is het leuk?

Het groene inzetstuk is echt het makkelijkste. Binnen een paar seconden hadden de kinderen en manlief hun handboei open. Geel daarentegen was al een stuk lastiger. Het draait dan eigenlijk niet meer om snelheid. Je moet goed voelen wat er met je loper gebeurt. Kun je naar boven? Naar links of naar rechts? Of moet je weer ergens naar beneden? Met alleen een beetje draaien ga je er niet komen, dan krijg je de handboei nooit open. Het rode inzetstuk is behoorlijk lastig, daar zijn ze ook echt wel even mee bezig geweest.

Het is wel echt hartstikke leuk om de spanning op de gezichten te zien. Onze dochter is 8 en vond het de eerste keer behoorlijk lastig. Toen we haar uitgelegd hadden dat er in de inzetstukken een doolhofje zat en dat ze daar haar weg doorheen moest vinden, begreep ze het iets beter. Onze zoon van 11 ging echt een strijd aan met zijn vader en samen hadden ze de grootste lol want het ging vaak echt maar om seconden. Het is dus echt leuk voor alle leeftijden.

Kende jij dit spel al?

Wij hebben dit spel opgestuurd gekregen ter review

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

One thought on “Break Free”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *