Broccoli ovenschotel

Voor de website zijn we telkens op zoek naar leuke en vooral lekkere recepten die ook gewaardeerd worden door kinderen. Het liefst ook nog lekker gezond met veel groente. Vrij geregeld komt het voor dat ik nul inspiratie heb voor het avondeten. Zoals ook nu. Gelukkig hebben de meeste supermarkten wel van die leuke gerechtenkaartjes liggen.

Inhoudsopgave

Lidl

Bij de Lidl kwam ik een gerechtenkaartje tegen van Sonja Bakker. De broccoli ovenschotel. Hij leek me erg lekker en makkelijk te maken dus ik nam het kaartje mee. Meteen even op zoek naar alle ingrediënten en dat was vrij makkelijk aangezien alles bij de Lidl te krijgen was.

Makkelijke gerechten

Terwijl de oven aan het voorverwarmen is kun je de broccoli in een pannetje beetgaar koken. In een andere pan moet je vervolgens de ui en champignons aanbakken om daarna de ham en kaas er door heen te roeren. Klop de melk en de eidooiers en meng het door het geheel. Leg de broccoli in een ovenschaal en verspreid het mengsel hier overheen. Leg hier bovenop de aardappelschijfjes en bestrooi met een beetje kaas.

Terwijl de schaal in de oven staat heb je rustig de tijd om je keuken alvast op te ruimen. Kun je daarna lekker aanschuiven aan tafel.

Basis ovenschotel

Bij ons in huis is deze broccoli ovenschotel echt in de smaak gevallen. Natuurlijk hebben we vaker een dergelijk gerecht gehad. Meestal kwam dan de basis uit een pakje. Dit recept gaat hier mijn mapje in. Het is zeer zeker voor herhaling vatbaar.

Lidl vermeld dat het gerecht slechts €1,15 per persoon kost. Dit klopt inderdaad. Hou er wel rekening mee dat dit per winkel kan verschillen, producten zijn immers niet altijd dezelfde prijs. De volgende keer ga ik de schotel maken met bloemkool of sperziebonen. Dat lijkt me ook erg lekker. De basis kun je behouden en naar hartenlust variëren.

Welke ovenschotel is jouw favoriet?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *