Bunchems

Een tijdje terug heb ik een artikel geschreven over de nieuwste rage: Bunchems Ze komen vanuit Amerika en schijnen daar behoorlijk populair te zijn. Nadat we dit artikel gedeeld hadden op onze Facebook pagina kregen we van 1 van onze lezers de reactie dat die Bunchems helemaal niet zo geweldig waren, maar zelfs regelrecht horror-speelgoed. Wat is er van waar?

Dit is het desbetreffende artikel waar onze lezer naar verwees. Als je dit artikel mag geloven, dan zijn Bunchems een regelrechte ramp en hebben ze aan vele jonge meisjes hun mooie, lange lokken gekost. Vlak daarna kwam onze lezer ook met onderstaand filmpje over hoe je de Bunchems uit je haren kunt verwijderen. Dat er een YouTube filmpje online is gezet doet ons inderdaad vermoeden dat er vele klachten in Amerika over zijn gekomen. In elk geval voldoende om de moeite te nemen een filmpje op te nemen.

Wat zijn Bunchems?

Bunchems zijn plastic bolletjes met een soort weerhaakjes in allerlei kleuren. Je kunt ze aan elkaar vastdrukken en zo allerlei figuren maken. Er zijn verschillende soorten dozen verkrijgbaar, van het maken van 1 figuurtje tot het maken van vele verschillende figuren. Inclusief allerlei extra`s zoals ogen, vleugels, hoedjes, benen enz. Het ziet er in elk geval hartstikke leuk uit.

Bunchems1

Wat is onze mening?

Op de doos staat te lezen dat dit speelgoed geschikt is voor 4 jaar en ouder. Ook staat er een veiligheidswaarschuwing als je de doos hebt geopend: Voorzichtig met lange haren. Ik denk dus dat de problemen rondom lang haar wel bekend zijn.

De kinderen vonden het speelgoed leuk en hebben er een hele tijd mee zitten te spelen, haren in een staart uiteraard. Het is leuk speelgoed om hun creativiteit te stimuleren. Dat het horror-speelgoed is, is een mening die ik niet deel. Ik heb de kinderen van tevoren uitgelegd dat de weerhaakjes makkelijk in haren kunnen blijven zitten en dat het een ramp is om ze uit het haar te krijgen. Geen onnozel gedoe zoals gooien ermee dus. Dat begrepen ze prima.

Bunchems2

Ik denk dat elk soort speelgoed horrorspeelgoed kan worden als je er niet op de juiste manier mee omgaat. Kralen zijn leuk, maar als een kind het in zijn neus stopt is het ook ineens minder leuk. Bunchems is zeer zeker leuk speelgoed, maar ik zou er voor kiezen om het aan te bieden aan kinderen van 5 jaar en ouder. En lange haren in een staart of vlecht te doen uiteraard.

Bunchems3

Dit artikel is ontstaan d.m.v. een samenwerking

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *