Codi mijn robot dino

Landon is een echte peuter. Nieuwsgierig en leergierig. Hoe vaak ik hier in huis hoor: “Is det?” (wat is dat) “is det luid noe?” (wat is dat geluid nou?) of “duisse noe?” (wat doe je nu?) zijn op 1 hand niet meer te tellen. Hij wil leren, hij wil ontdekken en met Codi mijn Robot dino kan dat op een leuke manier gedaan worden. Codi is net zo eigenwijs als Landon dus dat worden zeker goede maatjes.

Stekels op de rug

Codi wordt geleverd met een groot oranje ei. Dit ei doet dienst als opbergdoosje voor de stekels die je op Codi zijn rug kunt plaatsen. De combinatie van de stekels bepalen wat Codi doet. Er zijn 9 stekels en in totaal zijn er dus 27 combinaties mogelijk. Ze zijn er in 3 kleuren: rood, geel en blauw. Elke kleur heeft ook een eigen vorm: driehoek, cirkel en vierkant. Zo leert je kindje kleuren en vormen.

codi mijn robot dino
  • De rode stekels bepalen het karakter: monster, robot of dino
  • De gele stekels bepalen het gevoel: boos, blij of moe
  • De blauwe stekels bepalen de muziekstijl: ballet, hip hop of marcheren

Nadat jouw kindje de door hem gewenste combinatie geplaatst heeft kan hij op het oranje knopje op de staart drukken. Codi voert dan de combinatie uit. Aan de zijkant van zijn rug zitten ook knopjes die je kunt indrukken. Codi zegt dan bijvoorbeeld: “Dit is een rode cirkel.” In totaal kent Codi 32 verschillende liedjes.

Is Codi mijn Robot dino leuk?

Codi is geschikt voor kinderen van 2 tot 5 jaar. Landon is bijna 3. Nadat ik hem heb laten zien hoe de stekels werkten en dat hij rekening moest houden met de kleuren en de vormen was Codi makkelijk te bedienen. De stekels zitten goed vast, dus onder het bewegen/dansen van Codi vallen ze er niet uit. Toch kan een peuter ze makkelijk zelf op Codi zijn rug zetten en ze er weer af halen. Landon had verder geen hulp van ons nodig en zo kon hij lekker zijn eigen gangetje gaan met Codi.

Kende jij Codi al?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *