De beste verzorging voor geblondeerd haar

De zomer komt weer steeds dichterbij. Veel mensen kiezen ervoor om hun haar dan een tintje lichter te laten verven; highlights en het echte blonderen worden weer enorm populair. Het enige nadeel is dat je haar vaak niet ongeschonden uit de strijd komt, omdat blonderen nu eenmaal niet zo goed is en je haar er van uitdroogt. Gelukkig kun je met de juiste routine en producten je haar gezond houden na het blonderen. Zo kun je lang blijven genieten van je blonde lokken, zonder dat ze beschadigen door uitdroging.

Gebruik speciale producten voor geblondeerd haar

De eerste tip is misschien wel de meest belangrijke: het gebruiken van producten speciaal voor geblondeerd haar. Er zijn enorm veel verschillende producten ontwikkeld voor geblondeerd haar, maar helaas werken ze niet altijd even goed. Wanneer je op zoek bent naar goede, verzorgende producten voor geblondeerd haar, kun je het beste de Kerastase blond absolu lijn kiezen. Hiervan heb je niet alleen shampoo en conditioner, maar ook haarmaskers, haarserums en haarolie. Hierdoor weet je zeker dat je geschikte producten hebt voor jouw haar. Deze lijn werkt niet alleen verzorgend, maar zorgt er ook voor dat jouw haar geen te gele ondertoon krijgt. Daarbij is het bij geblondeerd haar altijd aan te raden om ook een masker te gebruiken. Hier zitten verzorgende ingrediënten in die dusdanig geconcentreerd zijn, dat je al gauw verschil zult merken. Wel is het verstandig om op de dagen dat je een masker gebruikt, geen conditioner te gebruiken. Zo “overvoed” je je haar niet.

Bescherm je haar goed

De tweede tip is om je haar goed te beschermen. Hittetools zijn namelijk erg slecht voor je haar. Dit geldt niet alleen voor de stijltang, maar bijvoorbeeld ook voor de föhn. Dit betekent niet dat je jouw favoriete tools direct weg hoeft te gooien. Met een goede hittebescherming kun je namelijk al veel schade voorkomen. Zo kun je de olie van de Kerastase blond absolu lijn gebruiken voordat je gaat föhnen of stijlen, zodat je haar goed beschermd is tegen de hitte. Daarbij zijn er tegenwoordig steeds meer föhns op de markt die de droogtijd verkorten, waardoor je haar minder lang blootgesteld is aan de warmte. Ook kun je ervoor kiezen om je haar te föhnen met de koude stand van de föhn, in plaats van de warmte. Het zal misschien iets langer duren voordat je haar helemaal droog is, maar het helpt een hoop tegen het beschadigen.

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking
Afbeelding van Engin Akyurt via Pixabay

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *