De communie is in zicht

De laatste loodjes wegen het zwaarst zeggen ze wel eens. Nog een paar dagen te gaan en dan doet Tutje haar Eerste Heilige Communie. Ze vindt het natuurlijk hartstikke spannend en dat merk je ook wel een beetje aan haar gedrag. De spanning is hoog, ze is een tikkeltje lichtgeraakt en ze is wat lomper in haar gedrag wat flinke blauwe plekken als gevolg heeft. Als je vraagt of ze er zin in heeft begint ze te glunderen. Ja, de communie is in zicht.

Alles regelen voor het feestje

Ik had mezelf voorgenomen om lekker op tijd te beginnen met het regelen van alles. De uitnodigingen wilde ik 6 weken van tevoren weg doen maar die zijn uiteindelijk 3 weken geleden pas op de bus gegaan. Gelukkig heb ik iedereen al een paar maanden geleden een appje gestuurd met een Save the Date. 😉

Moet er veel geregeld worden? In eerste instantie lijkt het van wel, achteraf valt het best mee wat je echt ruim van tevoren moet doen. Tutje koos voor een kleiner feestje en een weekendje weg, dus dat weekendje is al geboekt. Haar outfit hebben we in januari, per ongeluk, al gevonden en gekocht. Een paar weken geleden zijn we voor schoentjes gaan kijken en de outfits van de rest van de familie is inmiddels ook compleet. Dat heb ik maandag geregeld. Beetje last minute, maar vooruit.

Voor de rest moet vooral in de laatste week veel geregeld worden. Boodschappen, spullen klaar zetten, het huis een beetje feestelijk maken en ga zo maar door. En laat ik nou net deze week ook heel veel andere afspraken buiten de deur hebben. Niet heel handig, maar vooruit.

Wachten duurt lang

Er is dus nog genoeg wat moet gebeuren deze week. En daar kan ik stiekem dus best wel een beetje wakker van liggen. Heb ik alles gehaald wat ik nodig heb? Klopt de gastenlijst? Heeft iedereen inmiddels laten weten of ze komen of niet? En als ik maar voldoende eten in huis heb voor iedereen… Hoppa, weer opnieuw een to do lijstje maken.

Ondertussen heeft Tutje deze week generale repetities in de kerk dus thuis worden de teksten ook bestudeerd. Haar outfit wordt bijna dagelijks bekeken ( “Mooi hé, mama?) en haar schoenen loopt ze al in. Nog maar een paar dagen te gaan…

Hoe gaat dat bij jou zo vlak voor een groot feest? 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “De communie is in zicht

  1. Wij gaan morgen 18 mei trouwen, maar jullie verhaal komt aardig overeen met de onze. Lijkt wel een bruiloft…wat een voorbereiding ook. Heb ook de 1e communie gedaan…het enige wat ik herinnerde is de nieuwe jurk, die mijn moeder gemaakt had. En een feestje ook, een horloge gekregen van mijn Peet tante en Oom. Leuk verhaal ! Succes en veel plezier !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *