De favoriete knuffel van je kind

Hier in huis hebben de kinderen vanaf hun geboorte een knuffeltje gehad in hun bed. Meerdere zelfs, maar bij alle drie de kinderen was er 1 knuffel die toch wel het allerbelangrijkst, allerliefst en allermooist was. De favoriete knuffel van je kind is een droom voor je kind maar de nachtmerrie voor jou als ouder.

Inhoudsopgave

Kwijt raken

Want wat als jij of je kind die knuffel nou kwijt raakt? Dan kunnen ze niet meer slapen, niet meer getroost worden en dan is je kind natuurlijk hartstikke eenzaam. Dat soort dingen moet je voor zijn. Zorg er dus gewoon voor dat je minimaal een extra exemplaar van die knuffel in huis hebt.

Extra knuffel

Het is dus makkelijk als je een extra knuffel in huis hebt, een exacte kopie. Nu was onze oudste niet echt een lastige jongeman. Hij had een kandeel knuffeltje ( zat destijds in de cadeaudoos die we van de verloskundige kregen ) en dat knuffeltje was echt favoriet. Normaal waren ze nieuw rond de €8 maar ik vond dus een site waar ze ( nieuw ) verkocht werden voor €2 per stuk. Ik heb er dus direct een stuk of 10 aangeschaft in allerlei kleuren. Die site bestaat overigens nog steeds, dus mocht je op zoek zijn naar een tweede knuffeltje voor je kind, check de Knuffelsite dan zeker even.

De kleur was voor onze zoon geen probleem. Ik kon dat ding wassen en hem gewoon een andere schone geven. Bij oma lag er standaard eentje, in de auto ( just in case ) en in zijn luiertas. Dat was bij dochterlief wel anders…

Niet te koop?

Hoe we aan haar knuffel kwamen? Geen idee! Een extra exemplaar was nergens te vinden en daarom had ze er maar eentje. Andere knuffels wilde ze best hebben, maar met deze duimde ze dus dat was de belangrijkste. En toen merkte ik pas hoe lastig het was met wassen. Later vonden we er trouwens nog eentje in de supermarkt, exact dezelfde dus die hebben we toen direct meegenomen.

Alleen deze!

Maar onze jongste blijkt toch echt de lastigste te zijn. Naast flesweigeraar is hij ook knuffelweigeraar. 😉 We hebben van zijn favoriete knuffel direct een 2e gekocht, maar meneer wil de nieuwe knuffel niet. Wat dus ook meteen een ramp is als ik de andere graag wil wassen, want eenmaal gewassen ruikt hij namelijk niet meer naar hem. Dat zorgt dan ook weer voor problemen met inslapen. Gelukkig gaat dat na een dag of 2 weer goed, maar toch. Lastig is het wel.

Het is wat met die kinderen en knuffels. Hebben jouw kinderen ook een favoriete knuffel?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

11 thoughts on “De favoriete knuffel van je kind

 1. Slapen ze nogsteeds met de knuffellappen? Zo niet, zijn ze te koop? Ik ben bezig met een kunst project waarin ik oudere versleten knuffel(doeken) om tover in kunst objecten

   1. Heb overal al wel een bericht achter gelaten, maar het is vrij lastig om versleten knuffeldoeken te vinden, omdat mensen er toch een emotionele waarde bij hebben, door het jarenlange knuffelen/kroelen/sabbelen

    1. Ja, nog steeds, haha. Mijn dochter is 1 van haar knuffeltjes helaas kwijt geraakt tijdens een logeerpartijtje, maar de andere heeft ze nog steeds graag bij zich. Ben je nog steeds bezig met je kunstproject?

     1. Ja! Nogsteeds druk bezig met het kunstproject, gaat alleen lastig met knuffels (liefste knuffeldoekjes) vinden voor de projectjes

     2. Heb je op Facebook al eens een oproepje geplaatst? Als mensen je oproepje delen kan het snel rond gaan. Wellicht heb je dan meer kans om knuffeldoekjes te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *