De Naturij Drachten

De Naturij Drachten

Tijdens het sorteren van de foto’s kwam ik uit bij de vakantiefoto’s van Friesland. Voor ons was het de eerste keer dat we hier op vakantie gingen en je komt dan uit bij allemaal leuke uitjes waar je normaal niet zou komen. Tijd om ons verhaal te vertellen over de Naturij Drachten. Het eerste waar ik aan denk is aan het plezier wat de kinderen er hebben gehad. Het was een echte leuke dag.

De Naturij Drachten

Ons werd geadviseerd naar de Naturij Drachten te gaan

Tijdens onze vakantie in Friesland waren we opzoek naar leuke plekken om te bezoeken. Op de receptie van de camping zagen we een folder staan van de Naturij Drachten. De campingeigenaren wisten ons te vertellen dat het voor de kinderen erg leuk zou zijn. Vanuit Bakkeveen is het maar een stukje naar Drachten dus inpakken en gaan met die banaan. De entree valt reuze mee. In 2022 is de entree vanaf 2 jaar €5,95. Wij zijn er in 2013 geweest dus ik durf niet te zeggen wat wij hebben betaald. Ondanks dat het alweer een paar jaar geleden is blijft het bezoek wel echt hangen. Vandaar dat ik het met jullie wil delen.

De Naturij Drachten

Een leuke buitenspeeltuin en binnenspeeltuin

Naast een leuke buitenspeeltuin hebben ze binnen een leuke speelhal met een ballenbak en speeltoestel. Youri vond het verkeersplein buiten echt super gaaf. Het liefste bleef hij de hele dag rondjes rijden. Kyra was echter nog te klein (3). Nu durf ik niet meer te zeggen of ze er niet in mocht, of dat wij dachten dat ze niet bij de trappers zou komen. Het meest logische is de eerste aanname. Aan dieren is er geen gebrek bij de Naturij. Naast de kinderboerderij kun je er ponyrijden en zelfs een rondje meerijden in de ponykar. Ze hebben zelfs een ruimte vol met o.a reptielen en een ruimte met heel veel ratten (zal wel voer zijn). Eigenlijk teveel om op te noemen. Als je toch in de omgeving van Drachten woont of er op vakantie bent is het zeker een aanrader om even een paar uurtjes naartoe te gaan. Wij kregen er makkelijk de hele dag om. Mocht je nog wat tijd overhebben kun je een balletje slaan op de midgetgolf.

De Naturij Drachten

De kinderen hebben het er reuze naar hun zin gehad in de Naturij Drachten. Hier in de buurt zijn er ook wel enkele soortgelijke plekken te vinden, zoals Speeltuin Kitskensberg. Echter heb ik ze nog nooit zo goed verzorgd en met zoveel verschillend aanbod gezien. Heerlijk uitgeraasd en moe konden de kinderen weer mee terug naar de camping. Als ze nu de foto’s zien willen ze graag nog een keertje terug. Jammer dat het voor ons zo ver rijden is. Meer informatie over de Naturij vind je op hun website.

Was jij al bekend met de Naturij Drachten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *